Luis de la Fuente najavio da neće riskirati s nastupom braniča Laporte protiv Hrvatske

novilist - prije 3 mjeseca - link

MADRID Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente rekao je u četvrtak kasno navečer da bi branič Aymeric Laporte zbog fizičkih tegoba mogao propustiti subotnju utakmicu s Hrvatskom na Europskom prvenstvu.

– Vidjet ćemo kako će sutra trenirati. Nećemo riskirati s njim jer ovdje namjeravamo biti sve do 15.srpnja. Uvidimo li da postoji minimalni rizik nećemo ga koristiti – izjavio je De la Fuente za španjolsku postaju Radio Marca.

Laporte, 30-godišnji igrač kluba Al-Nassr, nije u četvrtak trenirao sa suigračima zbog bolova u mišiću. Sa strane je vježbao individualno po posebnom programu.

Španjolska i Hrvatska će u subotu igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva.

Očekuje se da umjesto povrijeđenog Laportea u zadnjoj liniji zaigra Nacho Fernandez iz Real Madrida.

Uz Španjolsku i Hrvatsku u skupini B su Italija i Albanija.

– To je možda najjača skupina na prvenstvu, ali mi smo spremni. Neka oni također budi zabrinuti zbog nas – izjavio je De la Fuente.

Napomenuo je da su među nacionalnim momčadima male razlike jer u svakoj ima odličnih igrača. Smatra da je Španjolska među pet favorita za osvajanje pehara.

– Među najjačima na prvenstvu su Engleska, Njemačka, Francuska, Portugal i Španjolska – zaključio je.

Objava Luis de la Fuente najavio da neće riskirati s nastupom braniča Laporte protiv Hrvatske pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Euro 2024. (1306)nogomet (2474)Španjolska nogometna reprezentacija (87)UEFA Euro 2024 (564)