Proslavljeni riječki vratar s dugim stažom u LaLigi: “Španjolska nije toliko jaka kao prošlih godina”

novilist - prije 3 mjeseca - link

 RIJEKA Odahnusmo srećom od tolikih političkih izbornih poruka, nogometaši su sada u prvom planu, ali ne tako samo u nas, milijunske vojske fanova diljem kontinenta jedva čekaju početak EURO-a. Među njima je i proslavljeni riječki reprezentativni golman Mauro Ravnić, koji nestrpljivo čeka prvi sudački zvižduk u Njemačkoj.

– Dobro je ovo ozračje u kojem je vrhunski sport, tako je i s ovim EURO-m, takvi su spektakularni događaji kao stvoreni za masovno praćenje, kako s tribina, tako uz TV ekrane – govori Mauro Ravnić iz svoje stare dobre baze, kultnog kafića »Jedinica«. – Uživa se cijele sezone, vrhunske utakmice se nižu svako toliko, to je super, sada je na redu zanimljivo Europsko prvenstvo.

Danima već na Kvarneru svjedočimo kiši, bilo je čak munja i gromova, tako je i u skupini gdje uz Hrvatsku igraju Španjolska, Italija i Albanija, netko će u ovoj izazovnoj skupini pokisnuti, drugi će dočekati razvedravanje, prolaz u nokaut fazu.

– Skupina gdje je Hrvatska je jaka kao i sve druge, svakako će biti zanimljiva. Hrvatska ima puno šansi za prolaz, čak je jedna od favorita skupine, uz Španjolsku i Italiju. Normalno, to ako svi odigraju kako treba, Hrvatska bi trebala ići dalje.

Bogata povijest

Vatreni od pionirskih početaka iz generacije u generaciju redaju velike rezultate na velikim natjecanjima i to toliko da su redovito ispraćeni s velikim očekivanjima.

– Bogata je ova povijest hrvatske reprezentacije na svjetskim i wuropskim prvenstvima, i sada ima igrače znane diljem Europe i svijeta. Imena najpoznatijih hrvatskih igrača se izgovaraju s poštovanjem, igraju u velikim klubovima, nisu to baš bilo kakvi igrači. Mi u ova vremena malo vrednujemo igrače koji igraju recimo za Real ili Manchester City, u Bundesligi, u Osasuni. Te Lige petice u kojima ne može svatko igrati. Hrvatska je po tome jaka.

Za Maurom je dugogodišnja španjolska epoha, nakon dugih golmanskih sezona bavio se na Iberijskom poluotoku i trenerskim poslom, bio je i sportski direktor, nagledao se španjolskih igrača.

– Ova Španjolska nije toliko jaka kao prošlih godina, nešto im nedostaje. Ekipa ima puno mladih, momčad se tek stvara. Istina, Španolska je uvijek opasna jer ima kvalitetne nogometaše. Nemaju iskustva, ali ne zaboravimo, tu su igrači iz Barcelone, Reala, Manchester Cityja, ali čini mi se da taj blok nije tako jak kao što je nekada bio. U ona doba tamo su bili Iniesta, Xavi, Fabregas, Torres, Villa, nemaju sad takve igrače. Ovi su mladi, perspektivni, zanimljivi, ali mi Hrvatska djeluje čvršće od Španjolske.

Plutajuća mina

Kao i druga dva velikana iz skupine, europski prvak Italija s velikim apetitima čeka utakmicu s Albanijom, kao i cijelo prvenstvo.

– Italija je po imenima favorit s Albanijom, ali mislim da će ta Albanija nekoga iznenaditi. Nisu baš autsajderi, ekipa su koju treba shvatiti ozbiljno, može uzeti bodove reprezentacijama kakve su Italija, Španjolska i Hrvatska. Mogu biti plutajuća mina. Uknjižiš li tri boda prije no što si igrao, može biti problema. Treba ih shvatiti ozbiljno kao da se igra s jednom Njemačkom ili Francuskom.

Prvenstvo je dugo i zahtjevno kao velika biciklistička utrka s mnogo etapa i teških uspona, a prije starta već se špekulira o favoritima.

– Nema tu glavnih favorita, sve su to reprezentacije s potencijalom. Ovisi i stanju igrača i ozljedama, puno ih je u velikim klubovima, nema toliko vremena za uigravanje. Široka je lepeza favorita, može ih biti pet-šest, nema jednoga, sve je otvoreno. Nekad bi to možda bila Njemačka jer igra kući i ima Elf kakvog smo znali. Sada mi ne izgleda tako. Ona je još jedna ekipa više koja smože nešto napraviti. Nema jednog favorita, turnir će biti zanimljiv.

Labrović počinje novi život

Nediljko Labrović postao je bivši kapetan Rijeke, uoči EURO-a potpisao je petogodišnji ugovor s Ausburgom.

– Labrovićev transfer dobar je za njega, za Rijeku i Ausburg, bitno je da svi budu zadovoljni. Ima kvalitetu za Bundesligu. U Rijeci je pokazao svoju razinu kvalitete, ona mu je zahvalna jer je dečko bio kapetan ekipe, kvalitetan sportaš. Sretno mu bilo, počinje novi život, čeka ga novo, zanimljivo natjecanje. Sada o njemu sve ovisi, da se tamo dokaže i bude ono što je bio u Rijeci.

 

 

Objava Proslavljeni riječki vratar s dugim stažom u LaLigi: “Španjolska nije toliko jaka kao prošlih godina” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2485)UEFA Euro 2024 (564)