Prigodni darovi za delničke humanitarke, darivateljice krvi

novilist - prije 2 mjeseca - link

Koliko je važno darivati krv dokazalo je još jednom Gradsko društvo Crvenog križa Delnice koje je u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi organiziralo primanje za darivateljice u Velikoj vijećnici Grada Delnica.

– Čast mi je i zadovoljstvo biti u društvu žena s područja grada Delnica koje su različite dobi, a zajedničko im je što poduzimaju ovaj plemeniti čin. Od 450 darivatelja krvi na području sedam lokalnih jedinica u Gorskom kotaru, 140 je žena, a od njih je 56 iz Delnica.

Na akcije se u prosjeku odazove 18 posto darivatelja, a nama je čast i zadovoljstvo što su naše akcije posjećene te što se uvijek pokaže koliko su naši mještani humani.

Moramo istaknuti i rad naših volonterka koje su uvijek dostupne za sve akcije, a ujedno i daruju krv – istaknula je ravnateljica GDCK-a Delnice Snježana Krizmanić.

Predsjednica GDCK -a Delnice Marina Raukar zahvalila je svima na dolasku, naglasivši i da zahvala ide i njihovim poslodavcima koji su do sada imali razumijevanja za svaki njihov dolazak na akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić i sama je darivateljica krvi koja je do sada darivala krv 11 puta, smatra da se ne može nikoga nagovoriti da daruje krv nego da to ovisi o pojedincu.

Među darivateljicama na prijemu rekorderka je Silvana Janeš koja je 74 puta darovala krv. Željka Čutura krv je darovala 55 puta, Željka Majnarić 43, Jasna Jakovac 35, Anamarija Levar 23, Slavica Vidmar 19, Andreja Ribič 11, Silvana Skender 9, Nadia Beljan 5 te Bojana Rogić i Sandra Kljaić po jednom. Uslijedilo je druženje, a nazočnim darivateljicama uručeni su i prigodni darovi.

Objava Prigodni darovi za delničke humanitarke, darivateljice krvi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Delnice (53)Gorski Kotar (182)Rijeka & Regija (1217)