Održana 4. sjednica XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća

riportal - prije 3 mjeseca - link

Vijećnici XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održali su svoju 4. sjednicu. Mali vijećnici su predstavili brojne aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg susreta u gradskoj vijećnici, postavili pitanja gradonačelniku i zamjenici te najavili skore međunarodne aktivnosti.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća i opatijskog Društva Naša djeca zaista se imaju čime pohvaliti u radu na međunarodnoj razini. Vijećnik Leon Malič postat će član 4. saziva Dječjeg vijeća Eurochild, uskoro putuje na Maltu s vijećnicom Lanom Golubović koja je do sada obnašala tu funkciju. Valja naglasiti da je opatijsko Dječje gradsko vijeće jedino imalo predstavnike u svim dosadađnjim sazivima Dječjeg vijeća Eurochilda. Vijećnik Ante Fantov će tijekom ljeta sudjelovati u istraživanju Eurochilda o jeziku prilagođenom djeci, a na jesen putuje u Belgiju. Nola Varljen i Mihael Šorić iduće će dvije godine sudjelovati u radu Europske platforme za dječju participaciju.

Današnja je sjednica bila posebno vesela jer su na njoj gostovali i prijatelji, članovi Dječjeg gradskog vijeća Sveti Ivan Zelina koji su istaknuli da im je gostovanje u Opatiji jako zanimljivo te da će ono što su vidjeli na opatijskoj sjednici rado primijeniti u svojoj praksi.

The post Održana 4. sjednica XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Opatija (278)RIJEKA I PGŽ (806)sjednica (14)