Kuhanje kotlića jela Gorskog kotara zahvaljujući Udruzi Britveca Prezid privuklo 21 ekipu

novilist - prije 2 mjeseca - link

Udruga Britveca Prezid još jednom je organizirala ”Kuhanje kotlića jela Gorskog kotara” kod Lovačke kuće Gredice na koji se prijavila 21 ekipa.

No, ovoga puta nadodali su i prvi ženski turnir u boćanju na njihovom području.

– Na ideju smo došli prije par godina da osvježimo gastro priču u našem kraju, iako su se s vremenom odazvali i sudionici van Gorskog kotara tako da smo znali imati i neka neuobičajena jela.

Pripreme su trajale par dana ranije, uobičajeno- morali smo srediti sam prostor te nabaviti opremu, a pomoć smo imali i od lovaca.

Foto Udruga Britveca

Bilo je ukupno 21 prijavljenih, s tim da su najviše s našeg područja, ali i iz Slovenije, Istre te područja Rijeke. Žiri je bio odabran između samih ekipa, nasumično se odabralo četiri člana među njima.

Pobjedu je sa svojim jelom odnijela ekipa Istre, drugo mjesto pripalo je Pustnom društvu Prezid 1969 te treće mjesto ekipi s Krka.

Ovoga puta dodali smo zahvaljujući ideji naših mještana i prvi ženski turnir u boćanju. Uredili smo boćalište te je sudjelovalo oko osam ekipa, neke su sudjelovale u obje aktivnosti- i boćanju i kuhanju.

Nama je bilo odlično, a zahvala ide svima koji su se uključili i pomogli da ponovno imamo ovaj događaj u našem kraju – izjavio nam je tajnik Udruge Britveca Prezid Vedran Jašarević.

Objava Kuhanje kotlića jela Gorskog kotara zahvaljujući Udruzi Britveca Prezid privuklo 21 ekipu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (182)Rijeka & Regija (1217)