Nekadašnji legendarni branič Azzurra, Lazija i Milana postao novi trener Monze

novilist - prije 3 mjeseca - link

MONZA  Talijanskog nogometnog prvoligaša Monzu trenerski je preuzeo 48-godišnji Alessandro Nesta, nekadašnji legendarni igrač rimskog Lazija i Milana te talijanske reprezentacije.

Nesta će na klupi Monze naslijediti Raffaela Palladina koji je klub vodio do kraja prošle sezone, ali je potom preselio u Fiorentinu. Nesta je s Monzom potpisao jednogodišnji ugovor koji će se automatski produljiti ukoliko budu ispunjeni ciljevi koje će čelništvo kluba postaviti pred njega.

Profesionalnu igračku karijeri Nesta je započeo u Laziju gdje je igrao devet sezona, a potom je preselio u Milan s kojim je dva puta osvojio naslov prvaka Serie A, a bio je i dva puta pobjednik Lige prvaka, 2003. i 2007. godine. Karijeru je zaključio igranjem za Montreal i indijski Chennaiyin.

Za talijansku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica te je bio član momčadi koja je 2006. godine osvojila naslov svjetskog prvaka.

Trenersku karijeru je počeo u američkom drugoligašu Miamiju, a potom se vratio u Italiju gdje je trenirao Perugiju, Frosinone i Reggianu.

Monza je prošle sezone zauzela 12. mjesto na ljestvici Serie A.

Objava Nekadašnji legendarni branič Azzurra, Lazija i Milana postao novi trener Monze pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2488)