Noć ulične astronomije u petak na Gatu Karoline Riječke. Upoznajte ljepote noćnog neba

novilist - prije 2 mjeseca - link

Akademsko astronomsko društvo – Rijeka u petak 14. lipnja na Gatu Karoline Riječke organizira javno promatranje pod nazivom “Noć ulične astronomije”.

Okupljanje započinje u 19 sati promatranjem Sunca kroz posebne teleskope sa zaštitom.

Nakon zalaska Sunca pričekao bi se dolazak mraka, a promatranje bi se nastavilo opažanjem Mjeseca i drugih zanimljivih nebeskih objekata vidljivih u ovo doba godine.

“Cilj ovakvog okupljanja je na jednostavan način pružiti našim građanima i turistima pogled na ljepote noćnog neba iz urbanih sredina unatoč značajnoj prisutnosti svjetlosnog onečišćenja”, poručuju iz AAD-a.

Očekivani završetak okupljanja i promatranja je u ponoć, a u slučaju loših vremenskih uvjeta promatranje se neće održati.

Dan ranije, u četvrtak, 13. lipnja u 20 sati u Astronomskom centru rijeka bit će održana prezentacija ovogodišnjih učeničkih radova, koji su bili pozvani na državno natjecanje iz astronomije, održano u Varaždinu.

“Dođite i podržite naše mlade nade te se upoznajte s mnogim zanimljivim radovima, koji su se, između ostalog, izrađivali i sa zvjezdarnice!”, poručuju iz AAD-a.

Objava Noć ulične astronomije u petak na Gatu Karoline Riječke. Upoznajte ljepote noćnog neba pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Astronomija (5)rijeka (1227)Rijeka & Regija (1217)SCI-tech (157)Znanost (432)