Gradu Crikvenici 48 tisuća eura za izradu prostornih planova nove generacije

novilist - prije 2 mjeseca - link

Gradu Crikvenici odobrena su bespovratna sredstva za izradu prostornih planova nove generacije, javljaju iz Grada. Naime, Grad Crikvenica je prijavio izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Crikvenice te izradu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Crikvenica centar na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava ePlanovi”, koji je raspisalo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sredstva se dodjeljuju iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta “EU sljedeće generacije”. Kako ističu iz Grada, ovim pozivom potiče se izrada prostornih planova nove generacije, čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj.

To će omogućiti bržu i efikasniju izradu prostornih planova, smanjujući birokratske prepreke i ubrzavajući proces donošenja odluka.

Također će se omogućiti uspostava platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga, što će rezultirati većom transparentnošću i dostupnošću informacija.

Na taj način će se smanjiti opterećenje građanima, poslovnim subjektima i investitorima, omogućujući im lakši pristup potrebnim informacijama i uslugama.

– Za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Crikvenice odobren je iznos bespovratnih sredstava od 30.000 eura, a za izradu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Crikvenica centar iznos od 18.000 eura.

Stopa sufinanciranja je 100 posto, što znači da će svi troškovi biti pokriveni bespovratnim sredstvima, bez dodatnog financijskog opterećenja za Grad Crikvenicu, i to nas iznimno veseli – istaknula je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Objava Gradu Crikvenici 48 tisuća eura za izradu prostornih planova nove generacije pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

crikvenica (116)Novi Vinodolski & Crikvenica (167)Rijeka & Regija (1217)