Izložba ‘Kišna Rijeka’ Fotokluba Rijeka povodom Dana sv. Vida”

riportal - prije 2 mjeseca - link

Fotoklub Rijeka već pedesetak godina priređuje izložbu o Rijeci i Riječanima, a posljednjih dvadeset godina ova izložba se održava povodom Dana grada Rijeke, tj. Dana sv. Vida. Svake godine izložba interpretira novu temu, a ovogodišnja tema bila je vrlo neobična i zahtjevna: “Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom”.

Kiša je česta u Rijeci i dio je identiteta grada, stoga je odabrana za temu. Fotografirati po kiši je izazovno, ali pruža velike mogućnosti za kreativnu intervenciju.

Kategorija “Rijeka nekad” formirana je prije nekoliko godina kako bi se prikupile fotografije nekadašnje Rijeke. Povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Arh pregledala je sve prijave, odabrala fotografije za izložbu i izdvojila autore za nagrade.

Nagrade su:

  • Nagrada „Viktor Hreljanović“ za najboljeg autora na izložbi. Viktor Hreljanović, rođeni Sušačanin, bio je dugogodišnji član Fotokluba Rijeka i jedan od zaslužnijih riječkih fotografskih autora.
  • Književnici Zoran Žmirić, Igor Beleš i Mladen Blažević poklanjaju svoje knjige s posvetom.
  • Keramičari svjetskog glasa Boris Roce, Dijana Trtanj i Mladen Ivančić daruju po jedan svoj umjetnički rad.
  • Restorani Gardens, Primorska konoba i Bistro Mornar nagrađuju tri autora s primorskim ručkom za dvije osobe.
  • Staklooprema sponzorira uokvirivanje triju fotografija do formata 50 x 70 cm.

Otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika održat će se u petak, 14. lipnja u 19 sati, a ne kako je prethodno najavljeno u subotu u podne. Termin otvorenja je promijenjen zbog subotnjeg programa obilježavanja Dana grada Rijeke.

Izložba ostaje otvorena do subote, 21. lipnja i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

The post Izložba ‘Kišna Rijeka’ Fotokluba Rijeka povodom Dana sv. Vida” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1221)RIJEKA I PGŽ (945)