Otočki mediji tvrde da će Erik Ten Hag ostati na klupi Manchester Uniteda unatoč osmom mjestu

novilist - prije 2 mjeseca - link

MANCHESTER Erik Ten Hag ostat će na klupi Manchester Uniteda i sljedeću sezonu i pregovara s klubom s Old Trafforda oko produženja ugovora unatoč osmom mjestu u Premier ligi, pišu u srijedu britanski mediji.

Odluka o ostanku Ten Haga donesena je nakon pobjede u finalu FA kupa nad favoritom Manchester Cityjem.

Ten Hagov ugovor traje do kraja sljedeće sezone, a klub ga ima mogućnost produžiti na još 12 mjeseci.

Bivši trener Ajaxa iz Amsterdama Ten Hag bio je pod sve većim pritiskom nakon što je 20-erostruki prvak Engleske United pretrpio najlošiji početak sezone od 1962./63. s osam poraza u prvih 15 mečeva u svim natjecanjima.

Završili su osmi nakon 14 poraza u 38 prvenstvenih utakmica i ispali iz Lige prvaka u grupnoj fazi.

Sigurnost Ten Hagovog posla bila je predmet nagađanja cijele sezone i mnogi su stručnjaci vjerovali da će finale FA Cupa biti zadnja utakmica 54-godišnjeg Nizozemca s timom, pobijedio ili izgubio.

No, nekoliko trenutaka nakon njihovog uzbudljivog trijumfa, 54-godišnjak je inzistirao da ne sumnja da će se vratiti i rekao je da je dobio potporu vlasnika kluba tijekom cijele sezone.

“U projektu sam i upravo smo tamo gdje želimo biti. Gradimo momčad. Kad sam preuzeo, u Unitedu je bio kaos, a mi smo na putu da izgradimo momčad za budućnost,” rekao je Ten Hag novinarima nakon pobjede nad Manchester Cityjem.

U dvije sezone koje vodi Ten Hag, United je igrao u tri finala FA kupa i osvojio dva trofeja, a prošle je sezone osvojio i Liga kup.

Objava Otočki mediji tvrde da će Erik Ten Hag ostati na klupi Manchester Uniteda unatoč osmom mjestu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Manchester United (21)nogomet (2290)