Patricija Urbanac i Matej Mrle najbolji delnički sportaši, evo i ostalih dobitnika

novilist - prije 2 mjeseca - link

Dominacija kuglača u kolektivnim te skijaša trkača u pojedinačnim sportovima obilježila je dodjelu priznanja za najbolje sportaše Grada Delnica u 2023. godini.

Tako su u kadetskom muškom uzrastu najbolji članovi Kuglačkog kluba Goranin koji je najuspješniji i u juniorskom te seniorskom uzrastu u kojem je najboljim delničkim klubom u 2023. godini proglašen KK Goranin, a uz to su i u konkurenciji najboljih ženskih ekipa najboljima proglašene članice Ženskog kuglačkog kluba Goranin.

Štoviše, i najbolji sportaš Grada Delnica za 2023. godinu je kuglač Matej Mrle, član KK-a Goranin, koji je tijekom prošle godine uz nastupe u reprezentaciji Hrvatske osvojio i niz odličja na natjecanjima prvenstva Hrvatske.

Potpunu dominaciju kuglača i kuglačica spriječila je proglašenjem najbolje sportašice Grada Delnica, i to već po šesti put, Patrcija Urbanc (SK Prepnek), članica hrvatske reprezentacije u sanjkanju na prirodnim stazama koja je prošle godine u utrkama Svjetskog kupa zauzela sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Potvrdu da snježni sportovi dominiraju u pojedinačnoj konkurenciji uz nju su potvrdili i skijaši trkači osvojivši gotovo sva priznanja u mlađim kategorijama – najbolja kadetkinja je Lana Sobol, naj kadet Ivan Pelko, naj juniorka Ema Sobol te naj junior Matija Štimac (svi Ski klub Goranin), dok su u uzrastu perspektivnih sportaša nagrade dobili Nikolina Živanović (Biatlon klub Goranin) i Martin Crnković (Kuglački klub Goranin).

Karlo Petranović (Kuglački klub Zadar) primio je nagradu kao najbolji delnički sportaš koji nastupa za klub izvan Delnica, Patricija Urbanc dobila je priznanje za izvanredna sportska dostignuća, Dragan Naglić proglašen je najboljim sportskim djelatnikom, Ivica Urbanc najboljim trenerom, a priznanje za doprinos razvoju sporta u Delnicama u 2023. godini dodijeljeno je zapovjedništvu Specijalnih snaga vojarne »Ante Šaškor« u Delnicama.

Nagrade su dijeljene i u kategorijama veteranskog sporta pa je tako najuspješnija veteranka Slavica Grgurić Pajnić (AK Kvarner), najveteran je Darko Pirc (Crossport Delnice), najbolja veteranska momčad nogometaši HNK-a Goranin, a nagradu za životno djelo i doprinos razvoju sporta dobio je istaknuti skijaški djelatnik Boris Lisac.

Objava Patricija Urbanac i Matej Mrle najbolji delnički sportaši, evo i ostalih dobitnika pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Delnice (53)Gorski Kotar (183)Rijeka & Regija (1226)