Natječaj za zapošljavanje na projektu “Zajedno u zlatnim godinama” produljen do 18. lipnja

novilist - prije 1 mjesec - link

Općina Jelenje obavještava zainteresirane kako je natječaj za zapošljavanje u sklopu projekta “Zajedno u zlatnim godinama” produljen do 18. lipnja. U sklopu natječaja zaposlit će se šest osoba na poslove pružanja usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, na određeno vrijeme – 33 mjeseca, sukladno potrebama provedbe projekta, uz obvezan probni rad u trajanju od dva mjeseca.

Radno vrijeme je puno radno vrijeme, mjesto rada područje Općine Jelenje, smjena prijepodne, rad na terenu, uz naknadu za prijevoz u visini mjesečne autobusne karte.

– Opis posla uključuje organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane/namirnica) u kućanstvima korisnika, obavljanje kućanskih poslova (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora korisnika, pranje posuđa, pranje i glačanje rublja, donošenje ogrjeva i slično), zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba (pomoć u socijalnoj integraciji, dostava lijekova, namirnica i drugih potrepština, odlazak kod liječnika i slično), podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za korisnike.

Radno mjesto podrazumijeva pružanje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu za šest korisnika ciljane skupine starijih osoba i osoba sa invaliditetom, dakle ukupno 36 korisnika na šest pružatelja usluge potpore i podrške, kažu u Općini Jelenje.

Sve dodatne informacije o uvjetima natječaja, kao i potrebnoj dokumentaciji te načinima prijave dostupni su na web stranici Općine Jelenje.

Podsjetimo, projekt “Zajedno u zlatnim godinama” dio je poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije, koji provodi Općina Jelenje u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka, s ciljem socijalnog uključivanja i prevencije institucionalizacije ranjivih skupina s područja Općine Jelenje, s naglaskom na pružanje podrške korisnicima u njihovim domovima pridonoseći time fizičkom i emocionalnom blagostanju pojedinca.

Planira se zaposlenje šest radnika/ca koje će pružati potporu i podršku ukupno 36 korisnika ovog projekta. Korisnicima – mještanima starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom koji ispunjavaju uvjete poziva – bit će pružene usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu kako bi se osigurala njihova veća socijalna uključenost, unaprijedila kvaliteta njihova života, prevenirala institucionalizacija te praktično osigurao život u vlastitom domu i zajednici.

Ukupna vrijednost projekta je 297 tisuća eura, u cijelosti financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Objava Natječaj za zapošljavanje na projektu “Zajedno u zlatnim godinama” produljen do 18. lipnja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Jelenje (12)program Zaželi (5)projekt Zaželi (5)rijeka (1285)Rijeka & Regija (1269)Zaželi (5)