Sklad oduševio publiku u Lisinskom na Cossettovom memorijalu

novilist - prije 2 mjeseca - link

U prepunoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, na poziv maestra Josipa degl’Ivellia, u nedjelju, 9.06.2024. Ženski zbor Sklad vinuo se u nove umjetničke visine.

Već u samoj najavi nastupa na 9. memorijalu Emil Cossetto 2024. pjevačice Sklada i umjetnička voditeljica Nada Matošević dobile su niz pohvala od maestra, koji prati njihov rad, a posebno se osvrnuo na njihovu upečatljivu izvedbu prilikom gostovanja na godišnjem koncertu Akademskog muškog zbora Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo.

Pjevačice Ženskog zbora Sklad na Memorijalu su izvele fantastičnu Španjolsku suitu Emila Cossetta, odnosno pet tradicionalnih pjesama iz četiri španjolske pokrajine, u Cossettovoj obradi. Temperament i virtuoznost, tako bi se najbolje mogle opisati ove kratke i efektne pjesme, a prema riječima Mo Degl’Ivellia, one pripadaju vrhuncu Cossettovog opusa.

Iako su pojedine pjesme već bile izvođene, i to najviše u okviru mješovitih zborova, Sklad je po prvi puta u ovakvom aranžmanu za ženski zbor izveo svih pet pjesama odnosno cjelovitu Cossettovu Španjolsku suitu, a sudeći po reakcijama publike, izvedba je bila izuzetno uspješna.

Uz Sklad, u Lisinskom su izvedbama skladbi Emila Cossetta nastupili i Mješoviti zborovi Emil Cossetto iz Zagreba i Kapela Paulina Warasdin iz Varaždina.

Prema riječima pjevačica Sklada, bila je velika čast i zadovoljstvo nastupiti na 9. memorijalu Emil Cossetto, a pohvale koje su dobile za svoj rad veliki su im poticaj za daljnje usavršavanje i postizanje izvrsnosti u četveroglasnom zborskom pjevanju.

Objava Sklad oduševio publiku u Lisinskom na Cossettovom memorijalu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1234)Rijeka & Regija (1226)