Riječke plivačice Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris osvojile čak pet medalja na državnom natjecanju

riportal - prije 3 mjeseca - link

Pet medalja osvojile su plivačice Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris (KUP PAM) na Prvenstvu Hrvatske za kadete, održanom 8. i 9. lipnja u Zagrebu. 

U ekipnoj konkurenciji, prošlogodišnje viceprvakinje u timu, osvojile su zlato, dok su drugo mjesto zauzele plivačice KUP-a Medveščak, a HAKUP Mladost treće.

Drugo ekipno zlato riječke plivačice osvojile su u kombinaciji i time obranile prošlogodišnju titulu, a odlične rezultate osvojile su i disciplinama duo, i solo. Naime, KUP Primorje Aqua Maris na državnom prvenstvu u umjetničkom plivanju predstavljala su čak tri dua: Mia Majstorović i Ema Božić osvojile su prvo mjesto, treće su bile Katja Perić i Mia Štimac, a Sara Radetić, Leni Redžepović i rezerva Lucija Kardumzauzele su 8. mjesto.

U solu su nastupile Ema Božić i Mia Majstorovićkoje su osvojile drugo, odnosno 5. mjesto. 

Ovogodišnji “zlatni” tim činile su: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Nika Dobrecović, Korina Vidas, Stella VeršićEmilyBrnčić te rezerve Marija Prokhorenko i CvitaStrižića kombinaciju su plivale: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Emily Brnčić, Korina Vidas, Stella Veršić, Lenny Cvijić, Marija Prokhorenko i Cvita Strižić te rezerva Nika Dobrecović.

Poredak u kombinaciji bio je isti kao i u timu, odnosno drugi i treće mjesto zauzeli su zagrebački klubovi KUP Medveščak i HAKUP Mladost.

Trenerica riječkih kadetkinja, Marija Šavko:

Zadovoljna sam rezultatom, ali još više njihovim napretkom. Odlično su otvorile nastup u Zagrebu natjecanjem u figurama čiji su se rezultati pribrojali ocjenama sudaca u timu, duu i solu

Tijekom dva dana natjecanja, Riječanke su odmjerile snage s ekipama zagrebačkih klubova KUP Zagrebački sinkro klub, HAKUP Mladost, KUP Medveščak i KUP ŠASK te splitskim KUP Dolfina te su nizom od pet medalja na najbolji mogući način zaključile natjecateljsku sezonu.

No, djevojke nastavljaju s treninzima. Pred njima je nadraži im nastup – tradicionalna revija KUP-a Primorje Aqua Maris kojom atraktivnim nastupima, uz glazbu uživo, roditeljima, prijateljima i svim zainteresiranim građanima predstavljaju što su naučile. Ovogodišnja glazbena tema je ABBA, a članice kluba svih dobnih skupina plesat će kako svira poznati Ring – ABBA Tribute Band. Revija će biti održana 7. srpnja na Bazenima Kantrida.

The post Riječke plivačice Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris osvojile čak pet medalja na državnom natjecanju appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Sport (11184)