Nakon sudara motocikl se odbio i pao zajedno s vozačem na kolnik, a potom nastavio kliziti. Poginuo 46-godišnjak

novilist - prije 2 mjeseca - link

Sinoć, oko 21.43 sati, na ravnom cestovnom potezu u Velikom Korenovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji vozač motocikla.

Prometna nesreća se dogodila tako što je 18-godišnjak upravljao automobilom kutinskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije položio vozački ispit za upravljanje vozilima niti jedne kategorije, skretao na prilazni most, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja uslijed čega je u lijevi bočni dio automobila udario prednjim dijelom motocikl bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnji muškarac.

Motociklist se kretao u istom smjeru, istim kolničkim trakom i u tom trenutku pretjecao automobil po lijevoj prometnoj traci, a da se ni on prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja.

Nakon sudara motocikl se odbio i pao zajedno s vozačem na kolnik, a potom nastavio kliziti po prilaznom mostu, te se zaustavio na mekanom terenu.

Automobil se nastavio nekontrolirano kretati po prilaznom mostu i mekanom terenu, te prednjim dijelom udario u stablo gdje se zaustavio.

Vozač motocikla je za vrijeme vožnje na glavi imao zaštitnu kacigu, ali je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je 18-godišnjak koji je prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći.

U trenutku prometne nesreće u automobilu kao putnici nalazili su se 22-godišnjak i četverogodišnje dijete koji nisu zadobili tjelesne ozljede.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Bjelovar.

Po nalogu zamjenice od vozača automobila izuzeti su uzorci krvi i urina zbog analize na prisutnost alkohola.

Tijelo smrtno stradalog je prevezeno na Odjel patologije gdje će se po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru obaviti obdukcija.

Na mjestu događaja promet državnom cestom je od 22.30 sati do 00.30 sati bio zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim pravcima.

Objava Nakon sudara motocikl se odbio i pao zajedno s vozačem na kolnik, a potom nastavio kliziti. Poginuo 46-godišnjak pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2265)poginuo motociklist (6)prometna nesreća (476)