Aminokiseline i feromoni direktno utječu na riblji apetit. Evo kako to možete iskoristiti u ribolovu

novilist - prije 3 mjeseca - link

Dipovi i atraktori su odavno našli primjenu u slatkovodnom ribolovu, a u morskom su tek stidljivo počeli kuckati na vrata.

To su spojevi aminokiselina, feromona i aroma u tekućem obliku čiji je cilj pojačati privlačnu snagu ješke i isprovocirati riblji griz.

Upakirani u posude koje se nikako ne preporučuje otvarati u stambenim prostorijama ili nedajbože u automobilima kojima bi takav postupak mogao tržišnu vrijednost spustiti za nekih 90 posto.

Svi znamo kako žene ponekad znaju burno reagirati na mirise.

No, one su u odnosu na ribe amateri.

Dovoljno je prije zabacivanja, naješkanu udicu na kratko umočiti u ovu ‘tekuću čokoladu’ ili je poprskati, ako je pakirana kao sprej i rezultat neće izostati.

Naravno, to se radi krajnje pažljivo, izbjegavajući neposredan dodir rukama.

Mirisni tragovi nastali od dipova i atraktora sporo, jako sporo iščezavaju.

Koliko su ti pripravci moćni govori i činjenica da su na svim službenim sportskoribolovnim natjecanjima najstrože zabranjeni.

Većina ribomaterijala u ponudi ima ovu ‘kemiju’ pariranu na razne načine pri čemu su najlovniji okusi krvi, raka, riba i glavonožaca.

Naravno, osim ješku, ovim se pripravcima mogu premazivati i varalice što im pojačava lovnost, ali i stvara mirisni problem sa skladištenjem.

Objava Aminokiseline i feromoni direktno utječu na riblji apetit. Evo kako to možete iskoristiti u ribolovu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dip (15)more (252)ribolov (47)