Predstavljen novi trener košarkaša Kvarnera 2010: “Novu energiju u klubu prenijeti na parket”

novilist - prije 2 mjeseca - link

RIJEKA  “Hvala predsjedniku na biranim riječima, ali u u sportu ne postoji minuli rad, već samo danas. Izuzetno sam zahvalan sam na ukazanoj prilici. Vidim u Kvarneru jednu novu energiju u hrvatskoj košarci i drago mi je što se i ambicija uprave i ljudi koji vode klub susrela s mojom ambicijom da napravimo najbolji mogući posao. Moramo biti čvrsto na zemlji i cijeniti svaki trening, svaki posjed lopte ako želimo nešto napraviti. U tom smjeru ću svojim radom i ponašanjem zahvaliti se na ukazanom povjerenju – rekao je 45-godišnji Ante Nazor, novi trener košarkaša Kvarnera 2010, na predstavljanju održanom u klupskim prostorimama uz dvoranu Nafta, kojem su nazočni bili predsjednik kluba Robert Jurković i sportski direktor Davor Kus.

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo uspjeli dogovoriti suradnju. Mislim da smo doveli vrlo kvalitetnog trenera, jako trenersko ime, koji je vodio naša tri najbolja i napoznatija kluba, Cibonu, Zadar i Split, ali i imao značajne uspjehe s mlađim kategorijama hrvatskih reprezentacija. Mislim da smo dobili kompletnog trenera i sretni smo što je s nama – rekao je Davor Kus, koji je novom treneru zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha u radu.

U žiži

Kus mora u dogovoru s trenerom posložiti momčad, a da bi se financijski sve zatvorilo zadužen je predsjednik Robert Jurković.

– Kvarner je opet u žiži i ispunjavamo ono što smo obećali prije dvije godine. Prve godine smo stabilizirali klub u Prvoj ligi, u drugoj godini ušli smo u premijer ligu, a sada je na redu stabilizacija u Premijer ligi. Nakon toga napadamo četvrto mjesto. Mislim da je to ostvariv cilj – kaže Robert Jurković, predsjednik Kvarnera 2010. – To stalno ističemo jer svi moraju znati naše ambicije. Zato smo i birali trenera koji je uz naše sportske ambicije. Izuzetno mi je drago što je Nazor došao. Imamo ambicije, ali prioritetni cilj je ostanak, bez obzira na kvalitetu trenera Nazora. Čeka nas rat u svakoj utakmici. Nas inače povezuje puno stvari, čak i njegovi počeci u reprezentacijama. Na jednim pripremama i na jednom turniru U-15 reprezentacije bio mi je pomoćni trener. Došao je do vrhunaca, europske krune s U-16 hrvatskom reprezentacijom, te svjetskog i europskog srebra s juniorima.

Robert Jurković, Ante Nazor i Davor Kus/Foto M. Gracin

Momčad je još u stvaranju s obzirom na to da se tinta na potpisima ugovora tek osušila. Čakarun, Lisica, Đugum i Vujasinović su pod ugovorom, Marinelli ima opciju izlaska, ali s njim se pregovara, kao i s potencijalnim pojačanjima.

Prepoznatljiv stil

– Nismo još konkretizirali imena pojačanja. Sama liga će biti nikad izjednačenija i bilo bi neozbiljno da sada govorimo o nekom mjestu na ljestvici. Onu što mogu reći je da ćemo imati vrijednost, a nedostatke ćemo pokriti viškom borbenosti i prepoznatljivim stilom igre. Smatram se još uvijek mladim trenerom, još učim, ali imat ćemo jednu radnu ekipu. Puno se posla može napraviti kada imate jednu utakmicu tjedno. Nastojat ćemo imati napadačku i obrambenu agresivnost. Upravo je ta borbenost ono što krasi košarku ovog podneblja. Sjećam se da je uvijek, u svim kategorijama, bilo teško igrati protiv Kvarnera, ako si i bolji i talentiraniji, nikad se nisi mogao opustiti. Moramo respektirati tu tradiciju, ali i izjednačenost kroz ligu. Nastojat ćemo imati optimalnu igru, posebno kod kuće. Pratio sam ulazak Kvarnera u Premijer ligu, probudila se i publika, a to je zalog za budućnost. Nadam se da ćemo i s gledateljima kliknuti.

Dvije posljednje godine Nazor je radio u Omišu. Ostao je na moru, ali malo sjevernije.

– Iskreno, došlo je do jednog zasićenja zbog tog začaranog kruga. Nije ne zanimalo ime kluba. Što će ti veliki klub ako sportski program nije zdrav, klub nije zdrav, ako ne možeš afirmirati mladog igrača jer on bježi u inozemstvo. Ostala mi je ta slika nakon što je došao taj prvi poziv od sportskog direktora. Ukazao mi je na to da se jedna nova energija i nova priča može napraviti u Rijeci. Nadam se da ću svojim radom tu ozbiljnost, organizaciju, prenijeti na igrače, tu novu energiju prenijeti na parket.

Objava Predstavljen novi trener košarkaša Kvarnera 2010: “Novu energiju u klubu prenijeti na parket” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Košarka (313)košarkaši Kvarnera 2010 (6)