U krčkom JK Plav osnovce upoznavaju s jedriličarskim sportom

novilist - prije 3 mjeseca - link

S ciljem promocije jedrenja i popularizacije bavljenja tim lijepim, atraktivnim ali i zahtjevnim sportom, u krčkom Jedriličarskom klubu Plav ovih se dana u djelo provode organizirani posjeti i upoznavanja domaćih osnovaca s jedriličarskim sportom.

U suradnji s krčkom Osnovnom školom Fran Krsto Frankopan, predstavnici najstarijega jedriličarskog kluba na Jadranu tako već danima ugošćavaju i s osnovama jedriličarstva upoznavaju osnovce, polaznice i polaznike nižih razreda školske “matice”, a sve kako bi među njima probudili i razvili interes prema s tradicijom Krčana iznimno povezanome sportu na moru.

Kako nam je tijekom našeg današnjeg druženja s osnovcima ali i jedriličarima predstavio Mladen Jurešić, trener JK Plav Krk, svrha ove novouspostavljene suradnje s otočnom obrazovnom ustanovom htijenje je da se među osnovcima i osnovkama pobudi želja za uključenjem u predstojeće programe škole jedrenja, a koja će ondje startati već za koji tjedan.

– Po već ustaljenoj praksi, svako ljeto organiziramo i održavamo takve programe, objašnjava nam Jurešić ističući i da domaća djeca, točnije ona koja cijelo ljeto provode u svome gradu, učiti jedriti a potom i usavršavati svoja ondje stečena jedrličarska znanja (i vještine) imaju mogućnost tijekom cijelog ljeta.

Oni pak koji se u našem gradu kraće zadržavaju, bilo da su iz redova turista ili “vikendaša”, školu jedrenja mogu proći i završiti u svega desetak radnih odnosno trenažnih dana, otkriva na taj krčki profesionalni jedriličarski trener.

Jurešić nam je predstavio i da stalni natjecateljski “pogon” najstarijeg hrvatskog jedriličarskog udruženja danas čini njegovih petnaestak darovitih natjecatelja i natjecateljica, osnovaca i srednjoškolaca koji se diljem naše zemlje ali i inozemstva natječu u regatnim takmičenjima, ponajviše u klasama optimist i laser.

U tijeku je završna faza izgradnje odnosno opremanja našeg novog jedriličarskog centra na Plavu a koji će, nakon što nadamo se uskoro bude dovršen, mladim jedriličarkama i jedriličarima ponuditi iznimne uvjete za rad i treniranje, zaključio je Jurešić uvjeren da će buduće, od krčkih jedriličara dugo čekane infrastrukturne iskorake pratiti i oni na planu brojnosti ali i jedriličarske “potkovanosti” samih ljubitelja i ljubiteljica jedriličarskog sporta!

Objava U krčkom JK Plav osnovce upoznavaju s jedriličarskim sportom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

jedrenje (12)krk (120)more (251)Otoci (241)Rijeka & Regija (1019)