FOTO Elis Lovrić nastupila u Circolu s posebnom gošćom, talentiranom Utako Toyama

novilist - prije 2 mjeseca - link

U sklopu manifestacije »Japan u Rijeci« u Circolu, Zajednica Talijana Rijeka, održan je bogati glazbeni program na kojem su nastupile glumica i kantautorica Elis Lovrić s posebnom gošćom, mladom i talentiranom, Utako Toyama.

Elis Lovrić “friška” je dobitnica tri priznanja netom završenog MIK-a. Uglazbila je i zajedno s Matejem Zecom aranžirala skladbu »Moja mati« nastalu prema tekstu Mate Balote, a što joj je priskrbilo nagradu »Beseda« Novog lista, a koju je izvela i u Circolu.

Labinjonska glazbenica, prva hrvatska kantautorica koja je nastupila u obje zgrade Europskoga parlamenta, u Circolu je predstavila izdanje knjige na labinjonsko-japonskem “Kanat od mora/Umi no uta” kao i istoimeni dvostruki LP, a publika je uživala u dvojezičnim izvedbama Elis i Utako – na labinjonskom i na japanskom skladbi “Kanat od mora”, “Je ča je”.

Jedinstvena glazbena večer bila je ispunjena lirikom, različitim narječjima, glumom, a sve zajedno bilo je zaokruženo iznimno zanimljivim scenskim doživljajem kojem su kumovale emocije.

Riječka kazališna publika pamti Elis po ulozi Fanice u legendarnoj predstavi »Vježbanje života«, a glumica i kantautorica izvela je skladbu posvecenu upravo Fanici, za koju kaze da je njena omiljena uloga.

Utako Toyama je nagrađivana skladateljica i osnivačica SkyBridgea, prvog dobitnika Nagrade Hirošima 2022. godine. Kao alumna Berklee College of Music Toyama je osnovala SkyBridge kao globalni projektni bend posvećen promicanju različitosti, jednakosti i mira u svijetu. U Circolu je izvela pjesme “Anata wo”, “No rain No rainbow”, “Through Their Eyes”.

Koncert naslovljen “Elis po japonski” donio je glazbeni spoj dviju kultura: hrvatske i japanske. Bila je ovo vrhunska glazbena delikatesa koja je publiku očarala i zadivila.

Objava FOTO Elis Lovrić nastupila u Circolu s posebnom gošćom, talentiranom Utako Toyama pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (558)Mozaik (704)rijeka (1228)