Gordan Maras se opet pokušava vratiti u SDP, prvu pristupnicu su mu zagubili: “Želim samo biti običan član”

novilist - prije 3 mjeseca - link

Jedan od nekadašnjih najaktivnijih i najprepoznatljivijih zastupnika SDP-a, Gordan Maras, koji se danas bavi privatnim biznisom kao konzultant za europske fondove, na pragu je povratka u svoju staru stranku.

Njega je, kako je poznato, svojedobno iz članstva isključio Peđa Grbin, odnosno zagrebački SDP, iako je ranije bio i predsjednik te najveće organizacije u državi. Ali sada Maras podnosi prijavu za ponovno učlanjenje, a čini se da protiv toga nije aktualni v.d. predsjednika SDP-a u Zagrebu Branko Kolarić.

Maras je ranije već jednom pokušao odraditi svoj povratak u SDP i podnio je prijavnicu, ali je bio odbijen. Sad je javno objavio kako ga nije sram to ponoviti jer je SDP za njega jedina stranka.

– Po drugi put podnosim pristupnicu nakon što je prva zagubljena prije tri godine. Ne mislim se vraćati na to. Želim biti samo član, običan član stranke koja sada nije u najboljem stanju, a u kojoj sam proveo 24 godine.

Mene se bojati ne mora nitko, ostvario sam se i u politici i sad u biznisu. Članovi žele da se vratim, birači žele da se vratim i jedino će me sitni interesi pojedinaca u tome pokušati zaustaviti. Poruke da pričekam prvo stranačke izbore, govore u tom smjeru.

Sve i da se mogu kandidirati za predsjednika ne bih to učinio ni na kojoj razini, jer me to ne zanima. Zanima me da budem običan član i da se ispravi nepravda. Vjerujem da ćemo opet brzo biti zajedno, a Branku Kolariću zahvaljujem na podršci, napisao je Maras na društvenim mrežama.

Inače, u zagrebačkom SDP-u mogli bi se uskoro održati unutarstranački izbori, uoči nacionalnih unutarstranačkih izbora koji se po statutu moraju održati šest mjeseci od parlamentarnih izbora.

Idući tjedan će zagrebački SDP odlučivati o tome, a tada će pred sobom imati i Marasovu pristupnicu. Naime, u SDP-u još uvijek postoji praksa da stranačka tijela kolektivno razmatraju učlanjenje svakog člana, a nekmoli tako istaknute osobe kakav je Gordan Maras.

No, čini se da su se stvorili uvjeti da se on vrati i da postoji džentlmenski sporazum da doista i bude »običan član« na unutarstranačkim izborima, te da bez stranačkih funkcija dočeka lokalne izbore 2025. godine. Ipak, ima onih koji smatraju da Maras ima šanse da i sudjeluje na tim izborima, ali je zasad protiv toga šef stranke Peđa Grbin.

Radi se, međutim, o tome da bi do izbora iduće godine Grbin mogao biti bivši predsjednik SDP-a, pa bi o Marasovoj sudbini i kandidaturi u tom trenutku ipak mogao odlučivati netko drugi – u prvom redu to je Gradski odbor SDP-a Zagreba.

Objava Gordan Maras se opet pokušava vratiti u SDP, prvu pristupnicu su mu zagubili: “Želim samo biti običan član” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4072)sdp (168)