In memoriam Dorianu Hatti. Profesor koji je odgojio brojne učenike klavira

novilist - prije 3 mjeseca - link

 

RIJEKA – U dubokoj boli primili smo vijest o preranom odlasku našeg kolege i prijatelja, profesora Doriana Hatte u svijet dobrih, dragih, plemenitih i vječnih, u svijet gdje prestaju svaka bol i patnja, svaka suza i očaj, gdje dobrota i požrtvovnost, vjera i čistoća duše bivaju prepoznati i nagrađeni od svevišnjeg. Dorian Hatta je svoj križ života iznio hrabro i bez ustezanja, pokazavši i postavši svima nama primjer kako se dolazi preko križa do pobjede života nad smrću i prelaska u besmrtnost duha u gospodinu.

Profesor Dorian Hatta osnovnoškolsko i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završio je u našoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci te je diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Pavice Gvozdić. Godine 1984. zapošljava se kao profesor klavira u našoj glazbenoj školi. Također je bio i profesor klavira područnog odjela Muzičke akademije Zagreb u Rijeci.

Za svoj pedagoški rad biva nagrađen od HDGPP-a kao i PGŽ-a za najuspješnijeg nastavnika. Tijekom svojega pedagoškog djelovanja profesor Hatta je odgojio brojne generacije svojih učenika klavira te se istaknuo kao vrstan stručnjak. Pod njegovim mentorstvom brojni učenici naše škole osvojili su vrijedne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, a brojni njegovi učenici pronašli su svoj životni put u bavljenju glazbom, bilo kao pedagozi ili reproduktivni glazbenici svih žanrova glazbe.

Pored svog nastavničkog posla vodio je i koncertnu djelatnost u gradu Rijeci čime je postavio čvrste temelje izvođenju klasične glazbe u sklopu Koncertnog ureda grada. Također je 1992. godine utemeljio festival Jazz Time koji je vodio sljedeće četiri godine. Dorian Hatta autor je antiratne pjesme »Go Home« koju su snimili i izveli riječki glazbenici okupljeni u band aidu Ri val. Kao član organizacijskog odbora manifestacije Zajčevi dani profesor Hatta dao je svoj doprinos kulturnom životu grada. Dorian Hatta je bio ne samo izuzetan profesor, već i osoba s velikim srcem i nepresušnim izvorom podrške za sve nas. Njegova posvećenost poslu, strast prema onome što radi i spremnost da pomogne drugima ostavit će trajni pečat u našim srcima i mislima. Ali, izvan profesionalnog života, Dorian je bio prijatelj na kojeg smo se mogli osloniti. Njegov vedar duh, smisao za humor i iskrenost činili su ga osobom koja je donosila radost i toplinu u naše živote. Svi mi koji smo imali sreću poznavati ga, znamo koliko je bio poseban i koliko će nam nedostajati.

Komemoracija za dragog pokojnika održat će se danas u 13 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Djelatnici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka

 

Objava In memoriam Dorianu Hatti. Profesor koji je odgojio brojne učenike klavira pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kultura (784)Ostalo (144)