Trčanje radi druženja: Više od 1500 trkača poslovnjaka istrčalo utrku B2Run Rijeka

novilist - prije 2 mjeseca - link

 

 

Team building godine na svojoj je hrvatskoj turneji! B2Run manifestacija je koja okuplja tvrtke, institucije i druge radne kolektive kako bi proveli zajedničko kvalitetno vrijeme izvan ureda – uz trčanje. B2Run se već održao u Splitu, a Riječani su svoju utrku otrčali danas (u četvrtak). Start je bio u 18 sati na Gatu, a trasa je nastavljala Verdijevom te Demetrovom ulicom do Zgrade dezinsekcije na Molo longu i natrag.

Foto galerija: Utrka B2Run u Rijeci Foto: Nikola Blagojević

 

Na riječku se utrku prijavilo više 1500 sudionika iz brojnih privatnih i javnih  institucija i tvrtki.

Ideja iza događanja je povezivanje zaposlenika u zdravom i motivirajućem okruženju. Zašto je B2Run omiljen među “poslovnjacima”, rekla nam je Ana Barčot iz organizacije.

“Svi vole taj moment druženja. Mislim da smo mi jedina utrka kojoj je trčanje samo neki alat, odnosno razlog, da se okupimo i družimo. Vrlo je malo ljudi ovdje koji su profesionalni trkači, to su većinom rekreativci ili netko koga je netko iz ureda povukao da dođe. Od tu dolazi ljepota – da je sve opušteno, nema pritiska, druženje nam je glavna poanta”, rekla je Barčot.

 

“Ovaj događaj može potaknuti timsko ujedinjavanje, da se gradi timski duh kroz neformalni event. Još je četvrtak, dakle ne uzimamo im vrijeme vikenda, i mogu doći izgraditi neki odnos s kolegama koji ne bi uspjeli unutar ureda” dodala je.

 

Iako se utrka ne diči profesionalcima, što i jest jedna od glavnih vodilja, prvi trkači su na cilj pristigli već oko sedamnaeste minute. Od muškaraca je najbrži bio Dino Vidmar, koji uopće nije djelovao umorno, a nedavno je pobijedio i u Splitu. “Malo mi je vruće, ali sam jako dobro. Ne znam ni sam odakle mi motivacija. Inače se rekreativno bavim trčanjem već pet godina, a na ovu utrku sam se prijavio zbog ekipe s posla. Ovo nas zbližava, ipak je to neka rekreacija, event za koji treba malo više znoja i truda, a ne samo nalijevati alkohol u sebe. Tako da je ovo definitvno jedna odlična vrsta team buildinga”, rekao nam je Vidmar.

 

Među ženama, najbrža je bila Marina Juranić koja se također rekreativno bavi trčanjem. Pobjednica je već treću godinu za redom. “Sad sam se malo navikla, čekam da dođe netko brži od mene!”, našalila se Juranić, koja je trčala pod kapom tima Grada Rijeke.

Objava Trčanje radi druženja: Više od 1500 trkača poslovnjaka istrčalo utrku B2Run Rijeka pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1236)trčanje (8)utrka (18)