Akcija mladih gradonačelniku: “Zašto riječke prometnice izgledaju kao da po njima voze tenkovi i padaju granate?”

riportal - prije 2 mjeseca - link

Aktualni sat 28. sjednice Gradskog vijeća

Vedran Vivoda (Akcija mladih) je na 28. sjednici vijećnicima prikazao film o tome na što liče prometnice koje održava Grad.

Prometnice podsjećaju na ratnu zonu, odnosno na slike koje gledamo iz pojasa Gaze i Ukrajine. Izgledaju kao da po njima prometuju tenkovi i izgledaju kao da su pogođene granatama. Imamo firmu zaduženu za održavanje prometnica koja nije sposobna održavati prometnice, a obećano im je prilikom spajanja Rijeka prometa i Rijeka plusa da će te prometnice biti bolje nego prije, a one su dapače gore otkako je tvrtku preuzeo gospodin Smojver.

Napravio je istraživanje na pedeset prometnica. U prosjeku na na 100 m prometnice u gradu Rijeci koje održava Grada Rijeka imamo 17 metara dugu crtu raspuknuća, imamo 12 oštećenja, imamo 10 zakrpi, 8 loše postavljenih šahti te 5 rupa dubljih od 10 centimetara. Zanima ga kad će se konačno početi održavati prometnice.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako stanje cestovne infrastrukture nije na zadovoljavajućoj razini, a i stanje ovisi o raspoloživima sredstvima. Ne upravlja samo Grad Rijeka putem Rijeka plus-a, upravlja država putem Hrvatskih cesta, a dio je i u nadležnosti Županije. Na jednom dijelu ulica se trenutno izvode radovi. Dio baš te ceste koju  je pokazivao Vivoda bit će riješen otvaranjem rotora i pristupom bolnici. Dogovorena je potpuna zamjena  asfalta Opatijske ceste nakon sezone. Rijeka plus poduzima sve u svojoj nadležnosti. Jedan dio se rješava iz redovnog održavanja, a dio se neće rješavati zbog radova aglomeracije koji trebaju uskoro započeti

The post Akcija mladih gradonačelniku: “Zašto riječke prometnice izgledaju kao da po njima voze tenkovi i padaju granate?” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1236)RIJEKA I PGŽ (948)