Ostrogović o stanju u Autotroleju: “Građani koji putuju linijom 7 voze se u prastarim, oronulim autobusima”

riportal - prije 2 mjeseca - link

Josip Ostrogović (HDZ) je na današnjem gradskom vijeću istaknuo kako je situacija u Autotroleju alarmantna. To se posebice odnosi na liniju 7, gdje voze stari autobusi koji su neadekvatni, neki od njih nemaju niti klima uređaje, ili imaju ali ne rade, a prozori se ne mogu otvoriti. Posljednjih godina se sredstvima iz EU fondova nabavio određeni broj novi autobusa, ali novi autobusi ne voze na toj liniji. Zanima ga zašto je to tako.

Direktor Autotroleja Robert Mrvčić je kazao kako na Liniji 7 voze stariji autobusi zato što su u tijeku radovi na Pehlinu. Imali smo dosta šteta na autobusima. Zbog navedene situacije, iskopa i radova puno autobusa stradava, pa smo odlučili na tu liniju staviti starije autobuse. Oni su svi tehnički ispravni i prolaze svakodnevni tehnički pregled. Trenutno pregovaramo i s Općinom Viškovo da se prometovanje autobusnih linija 20 i 21 skrene preko nove ceste, rekao je direktor Autotroleja Robert Mrvčić.

Vijećnik Ostrogović je Mrvčića pitao jesu li ti autobusi pokriveni osiguranjem, ako jesu, zašto se ne aktivira naknada štete. Žalosno je da se zbog toga stanovnici Vežice i Turkova voze starim autobusima, a prigradski novim autobusima. Sad ćemo uvoditi strane radnike njima ćemo davati nove, a domaćim vozačima stare.- ukoliko se desi neka šteta, štetu treba prijaviti onima kod kojih su osigurani. Degradirate vozače i stanovnike Rijeke. Traži pisani odgovor.

The post Ostrogović o stanju u Autotroleju: “Građani koji putuju linijom 7 voze se u prastarim, oronulim autobusima” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1235)RIJEKA I PGŽ (947)sjednica (14)