Ministar Butković u Gospiću: “Omogućili smo da se urede sve ceste koje su raskopane ili jednostavno dotrajale“

novilist - prije 2 mjeseca - link

U posjetu Ličko-senjskoj županiji danas je stigao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je održao sastanak u zgradi županije s županom Ernestom Petryem, njegovim suradnicima i predstavnicima nekoliko tvrtki vezano uz trenutne radove na području županije, a posebno u gradu Gospiću. Tijekom sastanka bilo je govora o brojnim radovima na infrastrukturi na području grada Gospića koji obuhvaćaju elektrifikaciju, vodoopskrbu i plinofikaciju grada, a onda u konačnici i novi asfaltni sloj na mnogim gradskim prometnicama. Ministar Oleg Butković govorio je o problemu gradskih prometnica koji traje već nekoliko mjeseci.

„To je nešto što je jako važno za život u gradu, ali jasno je da ovi radovi pomalo i smetaju građane, posebice vozače. Županijska uprava za ceste dobila je 1,4 milijuna eura za namjensko uređivanje lokalnih prometnica na području Gospića što je gradu i Županijskoj upravi za ceste (ŽUC) omogućilo da se urede sve ceste koje su raskopane ili jednostavno dotrajale. Kad sve bude gotovo sagledat će se i daljnje potrebe pa će se samim time dodati i nova financijska sredstva“ rekao je ministar Oleg Butković.

Nakon završetka sastanka ministar Butković je obišao dio Budačke ulice u Gospiću. Pri tom je najavio i neke projekte za skoru budućnost koji podrazumijevaju istočnu i zapadnu obilaznicu Gospića, odnosno dva vrlo velika projekta za koje Hrvatske ceste već pripremaju dokumentaciju. U obilasku Budačke ulice danas su bili i direktor Elektrolike Gospić Božo Marković, direktor Usluge Dario Radošević i Ante Torlak, voditelj projekta EVN Croatia plin. Direktor Božo Marković je pri tome istaknuo kako je HEP do sada uložio više od milijun eura u radove na području grada Gospića, što se odrazilo na pouzdanost napajanja i povećanje prijenosne moći za buduće kupce el. struje u gospodarstvu.

Poduzeće „Usluga“ je imalo ulaganja od 3 milijuna eura, a riječ je o osam kilometara vodoopskrbne mreže i oko 500 novih priključaka. Vodovodna mreža je u Gospiću mjestimice stara više od 130 godina, a njenom obnovom i nastavkom ulaganja gubici vode smanjit će se za oko 20 posto. Ante Torlak iz EVN-a potvrdio je kako se plin kao energent na ovome području nalazi oko tri godine, pri čemu je već izgrađeno oko 11 kilometara plinofikacijske mreže. Na plinovod se do danas spojila tvrtka Calcit i nekoliko obiteljskih kuća, a taj posao se u Gospiću nastavlja i dalje širenjem plinofikacijske mreže.

Objava Ministar Butković u Gospiću: “Omogućili smo da se urede sve ceste koje su raskopane ili jednostavno dotrajale“ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (173)oLEG bUTKOVIĆ (63)Rijeka & Regija (1223)