Savjet zlata vrijedan: kada sadite začinsko bilje, pripazite da su pokraj dobrih “susjeda”

novilist - prije 2 mjeseca - link

Malo zelenila posutog po tanjuru i hrana izgleda kao da je glavni kuhar vašu večeru učinio svojom misijom. No, začinsko bilje ne samo da dočarava pravi kulinarski užitak svakog obroka, već daje savršenu završnicu jelima u pogledu okusa.

Dobar razlog da u vrtu ili na balkonu uvijek imate malo svježeg začinskog bilja.

Ali ima jedan zlata vrijedan savjet koji će učiniti da vaše začinsko bilje raste bolje nego ikad prije. Naime, evo koje bilje je dobro saditi jedno uz drugo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli #Spin🙉Geek (@gavin1st)

Timijan, vlasac, bosiljak, peršin i origano

Ovih pet biljaka zahtijevaju istu njegu i uspijevaju u istim uvjetima. One su i savršene “začinske biljke za početak” jer se mogu kombinirati s gotovo svim jelima. Od tjestenine preko mesnih jela do lososa – ovih pet začina daju vašem jelu nešto posebno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli B A R B A R A 🌿 (@citygirlfarmlife)

Metvica, bosiljak i korijandar

Ove tri biljke imaju dvije zajedničke stvari: vole sunce i vlažnu zemlju. Samo metvica može biti malo nezgodna. Metvica raste izuzetno divlje u vrtu i brzo se širi. No, ako se posadi u posude s drugim začinskim biljem, dobro se slaže.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fresherb (@fresherbpampanga)

Ružmarin, kadulja i lavanda

Ove tri biljke šire čaroban miris. Zajedno se mirisni doživljaj još i pojačava.

Njih tri se posebno dobro slažu jer im je potrebno podjednako malo vode i vrlo dobro rastu na punom suncu. Ako su uvjeti dobri, ružmarina, kadulje i lavande možete imati tijekom cijele godine!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝐺𝑎𝑏𝑟𝑖𝑒𝑙 (@soulbygabriel)

Kamilica, metvica i matičnjak

Ova kombinacija dobro funkcionira i u vrtu i u teglicama na balkonu ili terasi. Sve tri biljke daju cvjetove koji su osobito popularni kod pčela i drugih oprašivača. Također se lako suše i mogu se koristiti tijekom cijele godine.

Objava Savjet zlata vrijedan: kada sadite začinsko bilje, pripazite da su pokraj dobrih “susjeda” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

biljke (15)Life (533)Zelena nit (44)