U Senju počinje primjena novog sustava prikupljanja komunalnog otpada

novilist - prije 2 mjeseca - link

Vezano za nastavak provođenja programa zbrinjavanja otpada u Gradskom komunalnom društvu Senj saznajemo da će do kraja ovog tjedna u Senju sa lokacija Centar grada, Alej, ulica Petra Preradovića i ulica Vjenceslava Novaka, ukloniti svi otvoreni spremnici zapremnine 1100 litara, te će početi primjena novog sustava prikupljanja komunalnog otpada.

Za korisnike iz kategorije  kućanstva – obiteljske kuće otpad se prikuplja sa kućnog praga i to samo iz spremnika koje su zadužili u GKD Senj.

Za korisnike u sustavu polupodzemnih i nadzemnih spremnika, koje imaju višestambene zgrade, korisnicima su podijeljeni  ključevi s uputama s tim da korisnici polupodzemnih spremnika mogu s ključevima na bilo kojoj lokaciji otvoriti spremnik za otpad.

– Ukoliko netko nije preuzeo ključeve  za polupodzemne i nadzemne spremnike može se obratiti u  GKD Senj, Splitska 2,  na mail adresu info@gkd-senj.hr  ili na broj telefona 053/884-401. Pozivamo sve građane da odgovorno koriste sustav odlaganja i razdvajanja otpada i da ne odlažu otpad na javne površine već u za to predviđene spremnike.

Za sve probleme stojimo na raspolaganju. Sustav nije savršen, ali trudimo se svakodnevno ga poboljšati. Brinemo da ulice grada budu uredne i većina građana odgovorno koristi novi sustav odlaganja otpada, ali za program „NAŠ SENJ“ moramo svi preuzeti  odgovornost, kaže direktorica GKD Senj Snježa Tomljanović.

Dodaje i da je uz polupodzemne i nadzemne spremnike u tijeku i postavljanje videonadzora.

Podsjeća i da na Reciklažom dvorištu u Senju na adresi K. Knežića b.b. svi korisnici, odnosno vlasnici nekretnina sa područja Grada Senja mogu potpuno besplatno predati 48 vrsta otpada, među ostalim građevinski otpad do 1 m3 godišnje što je jedna jednoosovinska prikolica, te glomazni otpad u neograničenim količinama uz uvjet da se glomazni otpad prije predaje rastavi , kao i elektronički i elektronski otpad, te plastiku, staklo, papir, metal, tekstil…

Objava U Senju počinje primjena novog sustava prikupljanja komunalnog otpada pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (173)Rijeka & Regija (1222)Senj (49)