Ove lokvarske vijećnice ne podržavaju rad predsjednice općinskog vijeća

novilist - prije 2 mjeseca - link

Vijećnice Općinskog vijeća Lokava Sanja Beljan Brkić, Tereza Gašparac i Doris Bilokapić održale su konferenciju za medije na kojoj su pojasnile zašto nisu bile prisutne za zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Lokve održanoj krajem svibnja.

– Krajem svibnja održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Lokava na kojoj nismo sudjelovale kao vijećnice iz razloga što ne podržavamo takav rad predsjednice Općinskog vijeća, a ni djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela.

Naime, u veljači ove godine kao vijećnice HDZ-a pokrenule smo inicijativu da se za branitelje i Hrvatske ratne vojne invalide te članove njihovih obitelji donese nova odluka o komunalnoj naknadi kojom bi se te skupine oslobodile u potpunosti ili djelomično plaćanja komunalne naknade.

Povodom našeg zahtjeva održana je još 7. ožujka ove godine sjednica Općinskog vijeća na kojoj se o toj temi raspravljalo i na kojoj je i općinski načelnik iznio svoj, doduše usmeni amandman. Međutim, predsjednica Općinskog vijeća objasnila je da se o odluci ne može glasovati jer da je potrebno o odluci i amandmanu prethodno provesti postupak javnog savjetovanja.

Iako smo odmah nakon održane sjednice dostavile svoj prijedlog na javno savjetovanje, postupak javnog savjetovanja nije se proveo do današnjeg dana iako smo u nekoliko navrata pozivali načelnika Općine Lokve te predsjednicu Općinskog vijeća Općine Lokve.

Stoga naravno da se na Dnevnom redu za ovu sjednicu nije pronašao Prijedlog odluke o izmjeni odluke o komunalnoj naknadi, a kojom bi zapravo iskazali dostojanstveno vrednovanje njihove uloge u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Dakle, pored svih djelatnika jedinstvenog upravnog odjela, pa čak i službenika za informiranje kojem bi trebalo biti u interesu da se postupak javnog savjetovanja provede što prije odluka do današnjeg dana još nije objavljena, u svom obraćanju istaknula je vijećnica Sanja Beljan Brkić detaljno pojasnivši zašto nisu bile nazočne na sjednici.

Objava Ove lokvarske vijećnice ne podržavaju rad predsjednice općinskog vijeća pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (183)Rijeka & Regija (1222)