Ivica Tomljanović krenuo pješke od Krivog Puta do Vukovara, čeka ga oko 460 kilometara

novilist - prije 2 mjeseca - link

SENJ/ KRIVI PUT – „Ovaj moj hod posvećujem svim Hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i svima koji su sudjelovali u njemu i u stvaranju naše lijepe domovine Hrvatske. Njima u čast hodam od groba mojeg brata ovdje u Krivom Putu do groba Blage Zadre u Vukovaru. Zato sam ovaj moj put i nazvao „Od Gavrana do Blage Zadre“ rekao je među ostalim Ivica Tomljanović, brat junaka domovinskog rata , samozatajnog Tigra, Damira Tomljanovića Gavrana neposredno prije polaska. Hodati će od Krivog Puta do Vukovara i propješačiti oko 460 kilometara.

 

Kako kaže o samom pothvatu je već duže vrijeme razmišljao. Hodat će sam , put će trajati 13 dana , a prema planu puta dnevno će prelaziti između 40 do 50 kilometara. Svjestan je da za takav napor treba biti i mentalno i fizički spreman, ali da kondicije ima jer svakodnevno hoda i bere bilje, čijom se preradom danas bavi.

Što se tiče opreme uzeo je samo najnužnije, ali i prepoznatljivu majicu na kojoj piše Gavran-Blago Zadro. Pješačiti će danju, vodu i hranu će usput rješavati, a prva stanica mu je oko 40 kilometara udaljeni Otočac.

 

„Zahvalan sam na podršci senjskoj Udruzi branitelja Uskok, kao i Tigrovima koji su mi osigurali noćenja kod svojih suboraca, senjskoj Turističkoj zajednici, ministru branitelja Tomi Medvedu i njegovu državnom tajniku Darku Nekiću, a posebno prijateljima Anti Tomasu i Petru Šegoti na moralnoj podršci.

Nakon Otočca slijede Korenica, Slunj, Rakovica, Vojnić, Glina, Petrinja, Sisak, Popovača, Novska, Okučani, Nova Gradiška, Požega, Vinkovci, Bogdanovci i Vukovar gdje mu je i cilj.

Na put su ga ispratili majka Marija, rodbina, članovi braniteljske udruge Uskok Senj i mještani Krivog Puta.

Ne preostaje drugo nego Ivici čestitati na pothvatu i poželjeti mu dobro vrijeme i sretan put.

Objava Ivica Tomljanović krenuo pješke od Krivog Puta do Vukovara, čeka ga oko 460 kilometara pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (173)Rijeka & Regija (1222)Senj (49)