U subotu u Zajcu inkluzivna premijera “Glorije” Senke Bulić. Prilagođena je slijepima i gluhima

novilist - prije 2 mjeseca - link

RIJEKA – Nakon uspješnih i do posljednjih mjesta popunjenih radionica izrade audioknjiga te audioinkluzivnih praksi održanih u Gradskoj knjižnici Rijeka, praktične edukacije o radu sa slijepim osobama održane u Povijesnom i pomorskom muzeju hrvatskog primorja te edukacije inkluzivnih kulturnih praksi kroz formu podcasta s Pamelom Perkić, riječka udruga Filmaktiv nastavlja snažno podržavati inkluziviranje kulturnih praksi provedbom redovitih edukacija pod nazivom »Inkluzivne radionice i ćakule«.

U četvrtak, 6. lipnja, od 13 do 16 sati bit će održana radionica izrade audiodeskripcija pod vodstvom Tonija Pavlovića, voditelja Centra za audiodeskripcije, na kojoj će se naučiti osnove inkluzivniranja filmova i predstava za slijepe i slabovidne osobe. Četvrta radionica po mnogočemu je posebna – od prve suradnje na inkluzivnim aktivnostima s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca, prve radionice izrade audiodeskripcija pa sve do najbrže realizacije inkluzivne radionice – naime, već u subotu, 8. lipnja, u 18 sati Kultura svima i HNK Ivana pl. Zajca organiziraju inkluzivnu premijeru nove uspješnice riječkog kazališta, predstave »Glorija« Senke Bulić. Predstava će biti dostupna gluhim i nagluhim osobama kroz inkluzivni titl te prevoditelja za hrvatski znakovni jezik te slijepim i slabovidnim osobama kroz dostupnu audiodeskripciju.

Radionice su namijenjene svima, s naglaskom na radnicima i radnicama u kulturi kao i umjetnicama i umjetnicima. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem Google obrasca.

Objava U subotu u Zajcu inkluzivna premijera “Glorije” Senke Bulić. Prilagođena je slijepima i gluhima pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glorija (6)Kazalište (82)