»Drapanići« pobijedili, a imaju i najveću ribu na »Šaranskoj ligi« ŠRK-a Lokvarka

novilist - prije 2 mjeseca - link

Nakon prošlogodišnjeg ispražnjenog Lokvarskog jezera, ovogodišnje puno, pravi je raj za ribiče. Među njima su i članovi ŠRK-a Lokvarka. No, njima je drago i jezero Mrzla Vodica na kojem osim radnih akcija, članovi unutar kluba organiziraju i ‘Šaransku ligu’. Sama ideja o Ligi koja bi se sastojala od četiriju kola, gdje bi se međusobno natjecali te ujedno družili na jednom od lokvarskih jezera, članovima je pala na pamet 2017. godine i od tad je uspješno provode te se Šaransko kolo, po određenim pravilima i ako vremenske prilike to dozvoljavaju, odvija od lipnja do listopada. Ali, kako svako pravilo ima iznimku, ove godine su krenuli s natjecanjem u svibnju, što nam je i pojasnio jedan od voditelja šaranske sekcije – Vjeran Štokan.

– Odlučili smo ove godine krenuti nešto ranije s natjecanjima kako bismo se što više družili, ali i raspravljali o određenim koracima u klubu. Sudjelovalo je osam ekipa, s 20-tak članova naše lige koji su bili raspoređeni na lokacijama koje su sami izvukli. Najveću ribu ulovio je Valentino Čop i to težine 14 kilograma i 250 grama. Veliki dio ulovljenih riba vraćamo u Lokvarsko jezero radi obnove ribljega fonda u samom Lokvarskom jezeru te rasterećenju Mrzle Vodice od velike količine ribljeg fonda koji se trenutno nalazi u njoj. Ekipa koja je pobijedila već godinama se naziva ‘’Drapanići’’ a čine je Alen Petelin, Valentino Čop te Vanja Mihelčić. Drugo mjesto pripalo je ekipi ‘’Darmar’’ u sastavu Dario Juričić i Mario Kardoš, a treće mjesto osvojili su članovi ekipe ‘’ Lovci u mutnom’’ u sastavu Dario Rupe i Teo Tomljenović. Iduće druženje šaranske lige je u šestom mjesecu (od 21. do 23.). Ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali na natjecanju te se nadam da će biti ovakav odaziv i na idućem, poručio je Vjeran Štokan koji je uz Maria Kardoša voditelj šaranske sekcije pri ŠRK-u ‘’Lokvarka’’

Alen Petelin u ime pobjedničke ekipe kaže:

– Bilo je napeto do samoga kraja, kada je presudila ulovljena riba našeg člana Valentina Čopa zvanog Poskok te smo za 2 kg pobjegli drugoplasiranoj ekipi. Bodovalo se 5 najvećih i najtežih riba te smo mi ukupno imali 59,600 kg što nas je i dovelo do pobjede.

Objava »Drapanići« pobijedili, a imaju i najveću ribu na »Šaranskoj ligi« ŠRK-a Lokvarka pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (183)Rijeka & Regija (1222)