Grad i Caritas raspisali natječaj, traži se deset djelatnika za pomoć starijim osobama

novilist - prije 2 mjeseca - link

RIJEKA – U sklopu EU projekta »U svom domu«, koji zajednički provode Grad Rijeka i Caritas Riječke nadbiskupije, raspisan je natječaj za zapošljavanje deset radnika za pružanje potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, kao i javni poziv budućim korisnicima, a natječaj je otvoren do 14. lipnja. Ukupno deset kandidata primit će se u radni odnos na određeno vrijeme, odnosno na 30 mjeseci, na puno radno vrijeme, s početkom rada u rujnu, a mjesto rada je Rijeka. Radi se o terenskom radu, a radno iskustvo kao ni obrazovanje nije potrebno.

Posao će uključivati obavljanje kućanskih poslova, kao što su pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora korisnika, pranje posuđa, organiziranje pranja i glačanja rublja, donošenje ogrjeva, zatim održavanje osobne higijene, odnosno pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, poput pomoći u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostavi lijekova, namirnica, pomagala ili pak odlazak kod liječnika. Prijave na natječaj za zapošljavanje dostavljaju se osobno ili poštom na adresu Caritasa Riječke nadbiskupije.

Glavni cilj projekta »U svom domu« povećanje je socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području grada Rijeke. Pravo sudjelovanja u projektu imaju isključivo osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom koje ispunjavaju kriterije navedene u javnom pozivu za iskaz interesa za uključivanje u projekt. Uz usluge pomoći u kući, održavanja osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, svaki korisnik mjesečno dobiva paket kućanskih i higijenskih potrepština, a usluge i paket za korisnike su besplatni.

Javni poziv je trajno otvoren za vrijeme trajanja projekta, no broj korisnika je ograničen na njih 60 te se i potencijalni korisnici usluga osobno ili poštom trebaju obratiti Caritasu Riječke nadbiskupije. Bespovratna sredstva u visini od 450 tisuća eura Gradu Rijeci kao nositelju projekta te Caritasu Riječke nadbiskupije kao partneru na projektu, dodijeljena su temeljem javnog poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a osigurana su iz europskih fondova te državnog proračuna.

Objava Grad i Caritas raspisali natječaj, traži se deset djelatnika za pomoć starijim osobama pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

natječaj (12)rijeka (1241)Rijeka & Regija (1222)