Marco Pašalić nakon pobjede na Rujevici: “Dolazak u Rijeku najbolja je odluka u mom životu”

riportal - prije 3 mjeseca - link

Dan nakon pobjede nad Sjevernom Makedonijom, osmijeh nije silazio s lica. Marco Pašalić ove sezone ostvario je dječačke snove, nakon sjajne sezone u dresu Rijeke, stigao je zasluženi poziv u reprezentaciju, a protiv Sjeverne Makedonije stigao je i prvijenac u vatrenom dresu.

– Predivan osjećaj, još sam zabio gol na svom stadionu, na Rujevici. Velika je čast što sam dobio priliku i presretan sam zbog gola i nastupa. Neopisivo, rekao je Marco Pašalić dan nakon velikog trenutka u njegovoj karijeri.

Puna Rujevica, odlična atmosfera i gol. Bolje nije moglo.

– Naježio sam se kad sam ušao u igru, kad sam čuo tu podršku tribina. I onda na sve to još gol, vrhunski. Ovo mi je najdraži gol u karijeri, rekao je Marco koji je na tribinama još jednom osjetio podršku, kako obitelji tako i šire publike.

– Uža i šira obitelj bila je na tribinama, podrške nije nedostajalo. Svi su bili presretni zbog mene. Došli su me kasnije pozdraviti u hotel, svi smo isprve nekako sjedili, šutjeli, skupljali dojmove nakon utakmice. Dres? Uokvirit ćemo ga i staviti na zid kod mame i tate za uspomenu, rekao je Pašalić.

Hrvatska reprezentacija u petak napušta Rijeku i kreće put Portugala gdje je očekuje posljednja provjera pred nastup na Europskom prvenstvu.

– Jedva čekam EURO. Prisutna je pozitivna trema, u momčadi je odlična energija. Optimističan sam uoči EURO-a, idemo korak po korak, za početak je najbitnije proći skupinu i onda vidjeti dalje, rekao je Pašalić.

Parafrazirajući pjesmu “What a diff’rence a day makes”, odnosno što se sve u može dogoditi u godinu dana možda i najbolje opisuje Marcov put ove sezone.

– Tu se zapravo vidi da je dolazak u Rijeku bila najbolja odluka u mom životu. Presretan sam što sam potpisao za Rijeku, moj razvoj i cijela priča išla je dobrim putem. Jako sam zahvalan cijelom stručnom stožeru i klubu na podršci. Zahvalan sam svima u klubu na prilici, što sam mogao igrati i dokazati se, reprezentacija je bila šlag na tortu nakon cijele sezone. Bez Rijeke to ne bi bilo moguće i zato je još ljepše zabiti prvijenac na svom stadionu, zaključio je Marco Pašalić.

The post Marco Pašalić nakon pobjede na Rujevici: “Dolazak u Rijeku najbolja je odluka u mom životu” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (268)Hrvatska (4062)Makedonija (53)pobjeda (16)rijeka (1117)Sport (11165)