Kvarner 2010 nije produžio ugovor treneru koji ih je uveo u viši rang: “Rezultat bi trebao biti mjerilo”

novilist - prije 3 mjeseca - link

RIJEKA  Branimir Pavić više nije trener Kvarnera 2010. Riječkom stručnjaku ugovor je istekao 1. lipnja, a iako je ostvaren glavni cilj, promocija u FAVBET Premijer ligu, u klubu su odlučili kako će za povratničku sezonu u elitno društvu potražiti neko novo ime. Nije baš čest slučaj da klub prekine suradnju s trenerom koji mu je donio titulu prvaka i plasman u viši rang, ali očito u Kvarneru 2010 već naredne sezone ciljaju na neke značajnije rezultate i smatraju da im je za to potrebno iskusnije ime.

Ispunjeni zadaci

– Ugovor je završio i neće biti produžen. E sada, moj komentar na to je moj rezultat ove godine. U ove dvije sezone smo i ja kao trener i igrači ispunili sve zadatke koji su bili ispred nas. Ove godine smo, mogu reći, suvereno osvojili Prvu ligu, bez obzira na broj ozljeda i nekih stvari… Bili smo najbolja napadačka i druga obrambena momčad. To može biti jedini moj komentar. Činjenica je da je klub odlučio drugačije i ja se moram s time pomiriti. Želim klubu i dalje sreću u budućnosti, a zahvaljujem se igračima. Mislim da smo napravili super posao. Nikoga osobno ne želim isticati, svatko je u nekom dijelu sezone opravdao što je bio dio ekipe. Svi su gledali da je timski uspjeh prvi i to je na kraju pokazao rezultat – kaže donedavni trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić.

Maraton

Očito su u klubu Paviću zamjerili poraze od Vrijednosnica ove sezone. Odnosno, jedine poraze su i upisali od Osječana, dva puta u regularnom dijelu i jednom u finalnoj seriji.

– Sezona je maraton. Mi smo u 30 utakmica njih 23 dobili s dvoznamenkastom razlikom, četiri s jednoznamenkastom i tri izgubili. Mislim da je to samo po sebi rezultat s kakvim bi klub trebao biti zadovoljan. Ne želim sada govoriti o onim utakmicama protiv Vrijednosnica koje smo izgubili jer kada je trebalo smo bili najbolji. Zadnju utakmicu smo dobili 90:72 što nam je, zanimljivo, bio i prosječan omjer u ligi. Liga je bila jaka, a rezultat Vrijednosnica sa Škrljevom pokazuje da smo imali jednog protivnika koji je bio veliki izazov, ali smo uspjeli završiti ispred njega. Je li neka utakmica trebala biti bolja ili lošija, to su sada takvi detalji… Bože moj, i veći treneri od mene rade greške. Na kraju krajeva, rezultat bi trebao biti mjerilo – zaključuje Branimir Pavić, koji će sada tražiti novi angažman vjerojatno izvan riječke regije. Iako, i Škrljevo je nedavno prekinulo suradnju s trenerom…

Objava Kvarner 2010 nije produžio ugovor treneru koji ih je uveo u viši rang: “Rezultat bi trebao biti mjerilo” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Košarka (313)košarkaši Kvarnera 2010 (6)