Izbor mjesta gdje će se vršiti testiranje vozača na alkohol i drogu

novilist - prije 3 mjeseca - link


U skladu s planom aktivnosti ROADPOL na području Policijske uprave ličko-senjske od 21. lipnja od 7 sati do 22. lipnja do 7 sati provest će se 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge u cestovnom prometu. Stoga Policijska uprava ličko-senjska poziva građane da predlože lokacije na kojima će policijski službenici testirati vozače na prisutnost alkohola i droge u organizmu.

 

Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Mjesta na kojima će se provoditi alkotestiranje vozača i testiranja vozača na prisutnost droge mogu predložiti i građani pa ih pozivamo da do utorka 11. lipnja 2024. godine dostave svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte licko-senjska@policija.hr
 
Prikupljene prijedloge policija će analizirati te sukladno vlastitim procjenama o dostavljenim lokacijama, izabrati one na kojima je moguće provesti planirani nadzor.

Također je dobra vijest da su jučer  dvije osobe kontaktirale policijske službenike Policijske postaje Gospić, te izrazili želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava.

Osoba s područja Lovinca dragovoljno je predala 4 ručne bombe i 483 komada raznog streljiva i 3 spremnika za automatsku pušku, dok je osoba s područja Gospića dragovoljno predala 5 ručnih bombi.
 

Objava Izbor mjesta gdje će se vršiti testiranje vozača na alkohol i drogu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2398)Lika (40)