47-godišnjak uhvaćen u vožnji u Ičićima s gotovo 2 promila alkohola u krvi; ‘Zaradio’ paprenu kaznu!

riportal - prije 3 mjeseca - link

Tijekom vikenda dogodilo se i 36 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže, a tri lakše ozlijeđene, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome zabilježila sveukupno 185 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 29, slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa -23, vožnje pod utjecajem alkohola – 21 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, kao i isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane i 101 ostali prometni prekršaj.

Najveća brzina od 191km/h zabilježena je u subotu, 1. lipnja u 12.56 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko, gdje se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo navedenom brzinom u smjeru Rijeke, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač spomenutog vozila i sankcionirati u skladu s važećim zakonskim propisima.

Najveća koncentracija alkohola od 1,97 g/kg izmjerena je u petak, 31. svibnja oko 21.30 sati u mjestu Poljane kod Ičića. Policijski službenici zaustavili su 47-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom riječkih registarskih oznaka.

Spomenuti vozač odmah je udaljen iz prometa te je protiv njega nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim se predlaže da mu se izreče novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim ovih vozača i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda dogodilo se i 36 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže, a tri lakše ozlijeđene.

Policija i nadalje poziva vozače i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

The post 47-godišnjak uhvaćen u vožnji u Ičićima s gotovo 2 promila alkohola u krvi; ‘Zaradio’ paprenu kaznu! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

alkohol (181)Crna kronika (2398)policija (766)vožnja (42)