Mažoretkinje otoka Krka iznova se okitile medaljama, i to onima najljepšega sjaja

novilist - prije 2 mjeseca - link

Proteklog vikenda u Samoboru je održan 13. International twirling and majorette dance competition – međunarodno natjecanje koje okuplja brojne sportaše u twirlinga i mažoret plesu.

Natjecanje je trajalo dva dana, a priključile su mu se i Mažoretkinje otoka Krka, udruge koja posljednjih godina bilježi zapažene nastupe ali i rezultate na natjecanjima kojima se redovito odazivaju.

Prvi je dan, doznajemo od predsjednice i voditeljice tog članicama bropjnoga otočnog udruženja, Elizabete Mikelj, rezerviran bio za mažoret ples u izvedbama kojeg su se Mažoretkinje otoka Krka iznova okitile medaljama, i to onim najljepšega sjaja.

Među 21 mažoret ekipom od kojih većina dolazi izvan granica Republike Hrvatske i koje su otplesale 132 koreografije, Mažoretkinje otoka Krka osvojile su prvo mjesto i zlatnu medalju.

Potvrdile kvalitetu

Svojom izvedbom pred renomiranim twirling i mažoret sucima među kojima su bila i neka od najvećih imena europske i svjetske twirling i mažoret scene otočanke su još jednom potvrdile svoju kvalitetu i dokazale da nisu slučajno u samom vrhu domaće mažoret scene.

Mažoretkinje otoka Krka osvojile zlato na u Samoboru održanom meðunarodnom natjecanju (MAZORETKINJE OTOKA KRKA, 03.06.2024)

Djevojke koje su zasjale zlatnim sjajem na ovom jakom međunarodnom natjecanju su Ema Butković, Veronika Dminić, Tea Milanović, Julija Mrakovčić, Marija Frate, Sara Pavić, Mia Remenar, Nika Knežević, Laura Depope, Lana Mihajić, Gabriela Široki, Lana Justinić i Ana Mrkonjić, a sve pod vodstvom svoje trenerice, Elizabete Mikelj.

Ovaj uspjeh rezultat je kontinuiranog rada i predanih priprema koje su zadnjih tjedana bile uistinu intenzivne. Djevojke su svo svoje vrijeme posvetile isključivo i samo pripremama za ovo natjecanje, a rezultat je pokazao da sav njihov rad i trud nije bio uzaludan, ustvrdila je Mikelj.

Mažoretkinje otoka Krka osvojile zlato na u Samoboru održanom meðunarodnom natjecanju (MAZORETKINJE OTOKA KRKA, 03.06.2024)

Osim za sudjelovanje u natjecanju, djevojke su našle vremena i za razgled Samobora i degustaciju samoborskih kremšnita, ali i za posjet zoološkom vrtu u Zagrebu gdje su se opustile od natjecateljske napetosti.

Doznali smo i da otočne mažoretkinje neće imati mnogo vremena za odmor jer ih uskoro čekaju nova gostovanja u Istri i u Gorskom kotaru, a onda kreću i njihove pripreme za nova natjecanja koja na red dolaze na jesen.

Turneja u Britaniji

Mlade se otočne mažoretkinje pripremaju i za turneju po Velikoj Britaniji gdje će boraviti osam dana i imati prigodu prodefilirati nekim od najpoznatijih ulica i trgova Londona.

Sve djevojke i djevojčice u dobi od 4 do 25 godina koje se žele pridružiti timu krčkih “zlatnih djevojaka” sve informacije o upisu i priključenju toj udruzi mogu dobiti pozivom na zelefonski broj 098 260 608 ili putem maila: mazoretkinje.otoka.krka@gmail.com.

Informacije o radu i aktivnostima udruge dostupne su i posredstvom društvenih mreža, na Facebook i Instagram stranicama Mažoretkinja otoka Krka.

Objava Mažoretkinje otoka Krka iznova se okitile medaljama, i to onima najljepšega sjaja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

krk (143)Otoci (245)Rijeka & Regija (1232)