Kadeti Osijeka osvojili 70. nogometni turnir Kvarnerska rivijera

riportal - prije 2 mjeseca - link

Kadetske momčadi Dinama i Osijeka igrale su u finalu 70. Kvarnerske rivijere na igralištu kampa HNK Rijeka, kod PSC Lovorka. Igrači Osijeka bili su bolji i osvojili turnir. Ovogodišnje izdanje Kvarnerske rivijere održano je za igrače rođene 2007. godine i mlađe.

Kadeti Osijeka pobjednici su 70. izdanja Kvarnerske rivijere. Osijek je u finalu svladao Dinamo 2:0 i prvi put u povijesti osvojio Kvarnersku rivijeru. Strijelci za Osijek bili su Gagulić i Šainović.

U ime Grada Rijeke, jednog od pokrovitelja finalni susret pratila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg. Uoči dodjele nagrada najboljim pojedincima, Mladen Ivančić uručio je prigodan dar i plaketu Ivi Erceg, pročelnici upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Grada Rijeke

Kroz dosadašnjih 69. izdanja na Kvarnerskoj rivijeri sudjelovali su klubovi i reprezentacije iz 42 različite zemlje i sa šest kontinenata (Europa, Afrika, Azija, Južna Amerika, Sjeverna Amerika, Oceanija] Među sudionicima su i neka od najpoznatijih imena svjetskog nogometa poput Milana, Juventusa, Intera, Bayerna, Borussije Schalkea, Olympique Marseillea, Ajaxa, Leeds Uniteda, Atletico Mineira…

Na ovome su turniru učestvovali svi najznačajniji igrači klupske povijesti HNK Rijeka, ali i brojni poznati treneri, nogometni djelatnici i suci. Među njima su bila i svjetski poznata imena poput Dina Zoffa, legendarnog talijanskog vratara koji je kao igrač “Udinesea” na Kvarnerskoj rivijeri nastupio 20 godina prije nego je kao kapetan „azzurra” odveo Italiju do titule na Mundijalu u Španjolskoj. Bili su tu i Gerd Miiller, jedan od najboljih njemačkih golgetera svih vremena, svjetski prvaci s Italijom i Njemačkom Franco Causio i Paul Breitner, kao i Terry Yorath prvak Engleske s Leeds Unitedom. Dio Kvarnerske rivijere bila su i sva najznačajnija nogometna imena bivše države.

The post Kadeti Osijeka osvojili 70. nogometni turnir Kvarnerska rivijera appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

osijek (110)rijeka (1237)Sport (9668)