Hrvatski kuglači osvojili još četiri medalje zadnjeg dana SP-a. Članica Mlake uzela i broncu

novilist - prije 2 mjeseca - link

BREZNO Zlato, srebro i dvije bronce osvojili su hrvatske kuglačice i kuglači posljednjeg dana Svjetskog pojedinačnog prvenstva, završenog u slovačkom Breznu. Amela Nicol Imširović osvojila je zlato u kombinaciji s 915 čunjeva ispred Njemice Doline Dollheimer (913), disciplini u kojoj je Matea Juričić, članica Rijeke, bila šesta (847).

Porečanka Nataša Ravnić osvojila je srebro u pojedinačnoj konkurenciji, Ogulinka Venesa Bogdanović, članica Mlake, zlatu iz miksa dodala je broncu pojedinačno, baš kao i Hrvoje Marinović u muškoj konkurenciji. Hrvatska je na kraju s dva zlata, srebrom i tri bronce druga reprezentacija prvenstva, iza Njemačke (3 zlata, dva srebra, pet bronci).

– Zlato i bronca… Nije loše. Ja sam svakako zadovoljna i da mi je netko rekao da će tako biti, ne bih mu vjerovala – poručila je Venesa Bogdanović.

Čehinja Natalie Binova bila je kobna za hrvatske nade. Najprije je u polufinalu pobijedila Venesu Bogdanović s 3:1 (641:599), da bi u finalu s 3:1 (610:601) bila bolja od Nataše Ravnić, ali samo zahvaljujući nevjerojatnoj prednosti od 41 čunja u čišćenju. U polufinalu Ravnić je bila bolja od Austrijanke Julije Huber s 3:1 (629:603).

Nijemac Tim Brechtel osvojio je pojedinačno zlato, pobijedivši u finalu Austrijanca Philippa Vsetecku s tijesnih 3:1 (672:667) zahvaljujući boljem čišćenju u posljednjem setu. Brechtel je u polufinalu bio bolji od Hrvoja Marinovića s 4:0 (706:617).

Objava Hrvatski kuglači osvojili još četiri medalje zadnjeg dana SP-a. Članica Mlake uzela i broncu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (534)Sport (9612)