Zadrani slavljem na Gripama izborili odlučujuću petu utakmicu u Krešinu domu

novilist - prije 2 mjeseca - link

SPLIT   Nikad ne podcjenjuj srce prvaka – tu su poznatu izreku na pravi način potvrdili košarkaši Zadra u utakmici ‘biti ili ne biti’ na splitskim Gripama. Dovedeni pred zid, bez prava na pogrešku, igrači Danijela Jusupa su odigrali fenomenalnu utakmicu na raketni pogon Luke Božića, deklasiravši Split s ogromnih 29 razlike u njihovom sudbonosnom trenutku s jednom rukom na trofeju kojeg u vitrinama nisu vidjeli dugu 21 godinu. Po onome što se moglo vidjeti u četvrtoj utakmici na njihovom parketu, do naslova prvaka Hrvatske neće ni ove godine, ali to svakako Zadrani moraju i potvrditi ove subote kada se u Krešinom domu igra majstorica.

Zadar je pokazivao veliku energiju od samog početka, te je poletio na krilima Luke Božića, Karla Žganeca i Arijana Lakića do šest koševa prednosti (7:13). Probudili su se i Splićani (13:14). Međutim, imali su spreman odgovor momci u plavim dresovima koji su uzvratili bijegom na deset viška (13:23). Seriju 9:0 započeo je Božić, nastavio Lovro Mazalin, zaključio Dario Drežnjak, a prvu dionicu priveo je kraju jedini dotad raspoloženi Rimčev pojedinac Tišma čija je trica svela zaostatak “Žutih” na sedam koševa (16:23). Nastavila se dobra igra Jusupove momčadi i dobrim dijelom druge četvrtine, uz dirigentsku palicu Božića, koji je s Drežnjakom podigao prednost na 17 koševa (36:53) u trećoj dionici. Pokušavao je Rimac pronaći dobitnu kombinaciju, ali se završna dionica dočekala s vedrim pogledom s gostujuće klupe, s 13 viška (50:63).

Žuti su se logički bacili na glavu u posljednjem pokušaju povratka u utakmicu, povukao ih je Shorter s dvama ubačajima, ali u pravi trenutak je sjela trica Drežnjaka kao i polaganje Mazalina za povratak Zadra na 16 viška (52:68). Tu se Split počeo konačno predavati, nisu više imali odgovora na snažnu predstavu gostujućeg sastava koji je dotukao protivnika. Junakom velike pobjede pokazao se Božić koji je odigrao maestralno, zaključivši najvažniju utakmicu sezone s trostruko-dvostrukim učinkom od 25 poena, deset skokova i 11 asistencija. Veliku pomoć imao je Bjelovarac u Petrinjcu Mazalinu koji je zabio 20 poena uz osam koševa. Kod Splita prednjačili su Shorter i Tišma.

Split – Zadar 55:84

Četvrti susret finala doigravanja košarkaša: Split – Zadar 55:84 (16:23, 18:24, 16:16, 15:21). Mala dvorana na Gripama. Gledatelja: 2.300. Suci: Hadžić (Pula), Mustapić (Zagreb) i Stanković (Rijeka).

SPLIT: Perković 9, Shorter 14, Sullivan 5, Kalajžić 4, Tišma 11, Runjić 1, Klepo, Kučić 6, Vuko, Dubravčić, Ljubičić, Funderburk 5.

ZADAR: Davis, Klarica, Vujačić, Žganec 6, Mazalin 20, Lakić 11, Mekić 9, Jambrović, Drežnjak 7, Grbić, Božić 25, Ramljak 6.

 

Objava Zadrani slavljem na Gripama izborili odlučujuću petu utakmicu u Krešinu domu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Košarka (320)