Stižu detalji nesreće na Hvaru! Južni vjetar nosio zrakoplov; Naletio na dvije Njemice!

riportal - prije 2 mjeseca - link

Manji avion promašio je u petak sportsku pistu na Starogradskom polju na Hvaru i naletio na njemačke turistkinje, piše Net.hr.

Lokacija nesreće je sportska zračna luka Stari Grad kojom upravlja lokalni klub.

Josip Novak iz zračne luke Stari Grad potvrdio nam je da se nesreća dogodila. “Riječ je o skupini sportskih aviona dvosjeda koja je poletjela iz talijanskog Leccea te su ih regularno najavili da dolaze na Hvar. Skupina je to privatnih aviona s Francuzima i svi su sretno sletjeli, osim jednog aviona kojeg je odnio južni vjetar te je promašio pistu. Događaju se takve stvari. Istina je da je naletio na njemačke turistkinje”, rekao nam je Novak.

Potvrdio nam je da je jednoj slomljena noga, helikopterom je prebačena u KBC Split. “Druga turistkinja je natučena, ali je dobro. Posada aviona je također dobro, riječ je o Francuzima”, rekao je Novak.

Gradonačelnik Starog Grada, pak, kaže da je ozlijeđeno troje ljudi.

Iz bolnice potvrđuju da je ozlijeđeno troje ljudi, od kojih su oni zaprimili jednu osobu. Druge dvije osobe upućene su trajektom.

Oglasila se i Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

“Danas, 31. svibnja 2024.godine oko 14:19 sati zaprimili smo informaciju o padu ultra lakog zrakoplova na području kod Starog Grada (uzletno-sletna pista kod Starigradskog polja) na otoku Hvaru. Prema prvim informacijama četiri osobe su ozlijeđene, tri osobe koje su se nalazile na tlu i jedna iz zrakoplova. O događaju je izviještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo. Na mjestu događaja obaviti će se očevid”, rekli su iz policije, piše Net.hr.

USKORO VIŠE…

The post Stižu detalji nesreće na Hvaru! Južni vjetar nosio zrakoplov; Naletio na dvije Njemice! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2265)hvar (36)nesreća (237)zrakoplov (34)