Jannik Sinner bez većih problema do osmine finala, šesti nositelj ispao

novilist - prije 2 mjeseca - link

PARIZ  Talijanski tenisač Jannik Sinner na uvjerljivi je način izborio osminu finala Roland Garrosa, dok isti cilj nije ispunio Rus Andrej Rubljov, šesti nositelj Grand Slam turnira u Parizu.

Sinner je za dva i pol sata pobijedio ruskog tenisača Pavela Kotova sa 6-4, 6-4, 6-4. U svakom setu po jedan je break napravio ovogodišnji pobjednik Australian Opena koji u tri meča na pariškoj zemlji još nije izgubio ni jedan set. Idući suparnik Sinnera bit će pobjednik dvoboja u kojem se sastaju Austrijanac Ofner i Francuz Moutet.

Odličan je meč u trećem kolu odradio 23-godišnji Talijan Matteo Arnaldi koji je bez izgubljenog seta, sa 7-6(6), 6-2, 6-4 nadigrao šestog nositelja, Rusa Andreja Rubljova. Imao je Rubljov u prvom setu break prednosti, kao i set-loptu kasnije u tie-breaku prve dionice, ali je Talijan sve spasio i nakon toga zaigrao još bolje na putu prema velikoj pobjedi. Arnaldi, 35. igrač na svijetu, u osmini finala će igrati protiv pobjednika susreta u kojem se sastaju Grk Tsitsipas i Kinez Zhang.

Objava Jannik Sinner bez većih problema do osmine finala, šesti nositelj ispao pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (534)Roland Garros. (65)