Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Olujno nevrijeme prijeti. DHMZ objavio gdje će biti najgore

riportal - prije 2 mjeseca - link

U prvom dijelu petka zahvaća nas pravi kišni val, moguće je pritom i jače grmljavinsko nevrijeme, ponegdje s obilnom kišom, posebice na sjevernom Jadranu

Stigla je promjena vremena. Iz DHMZ-a kažu da će biti umjereno, prijepodne i pretežno oblačno, povremena kiša ponegdje i obilna, lokalno u obliku jačih pljuskovi s grmljavinom. Moguće je nevrijeme. Vjetar do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo. Najviša temperatura većinom od 20 do 25 °C.

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom. U dvije regije, riječkoj i gospićkoj na snazi je narančasto upozorenje.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji u upozorenju.

U prvom dijelu petka zahvaća nas pravi kišni val, moguće je pritom i jače grmljavinsko nevrijeme, ponegdje s obilnom kišom, posebice na sjevernom Jadranu. Oko Istre i Kvarnera se lokalno već do jutra može skupiti i 100 milimetara kiše. Najmanje oborine na krajnjem istoku zemlje, gdje bi lokalno mogla i izostati. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na moru jako, ponegdje na udare olujno jugo. Najniža temperatura zato malo viša, između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva na kopnu, a 17 i 20 stupnjeva duž Jadrana, prognoza je RTL-ovog Doriana Ribarića.

Kakav će biti vikend?

Za vikend na kopnu ipak povoljnije i malo toplije, ne baš sasvim stabilno, ali bit će dosta sunca, osobito u subotu, nakon mjestimične jutarnje magle. Novo pogoršanje uz lokalno jače pljuskove početkom idućeg tjedna, a stabilnije, čini se, od srijede. Na Jadranu nešto promjenjivije nego na kopnu u danima vikenda i dalje po jugu. U nedjelju u Dalmaciji češći pljuskovi i grmljavina, a novo jače pogoršanje cijeli Jadrana zahvaća u ponedjeljak. Tijekom utorka brzo razvedravanje. Temperatura bez veće promjene, piše Danas.hr.

The post Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Olujno nevrijeme prijeti. DHMZ objavio gdje će biti najgore appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (500)vrijeme (182)