Konferencija o influencer marketingu dotaknut će se i brojnih izazova influencerskih suradnji

novilist - prije 2 mjeseca - link

Kakva je budućnost influencer marketinga? Jedina stalna značajka transformirajućeg tržišta digitalnog marketinga jest činjenica da je moderni marketing postao nezamisliv bez influencera koji su posljednjih godina postali suvremeni čuvari pažnje potrošača.

Razumijevanje dinamike suradnje s influencerima, ali i njihove odgovornosti prema društvu i novim generacijama, nikada nije bilo važnije. Upravo to će biti tema velike konferencije »INFLU-FEED 2024« 4. lipnja u zagrebačkom Z centru, u organizaciji Motus Medije, te partnera – Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Hrvatske turističke zajednice, Veleučilišta Bernays i Logobox.agency.

Hrvatsko tržište oglašavanja u online medijima stalno raste, u skladu s globalnim trendovima. Za 2023. godinu njegova je vrijednost procijenjena na više od 133 milijuna eura, što je rast od 21 posto u odnosu na 2022. godinu, a za 2024. očekuje se rast od 13 posto.

U tu je vrijednost uključen i iznos influencer marketinga koji iz godine u godinu također kontinuirano i značajno raste.

S druge, nešto mračnije strane, postoje brojni izazovi influencerskih suradnji: od upitnog mjerenja stvarnog utjecaja poruka nad kojim brendovi imaju ograničenu kontrolu, lažnih pratitelja, uljepšanih prikaza proizvoda ili čak širenja dezinformacija što može dovesti do štetnih posljedica za one koji slijede njihove savjete bez kritičkog razmišljanja.

Pitanje je prepoznaje li publika, posebice ona mlađa, sponzorirani sadržaj i pristupa li mu kritički s obzirom na povjerenje u autetičnost osoba koje slijede.

Konferencija će ugostiti velik broj inluencera – Ellu Dvornik, Andreu Andrassy, Niku Ilčić, Luciju Lugomer, Anu Radišić, Lorenu Farkač, Luciana Plazibata, Niku Čuturića (Ko je Niko), Maju Jalšovec, Tomislava Pancirova i brojne druge koji će, uz moderiranje Nevene Rendeli, Antonije Ćosić i Marka Kovačića, na programskim panelima raspravljati o aktualnim trendovima i inovacijama na tržištu te izazovima i očekivanjima za nadolazeće razdoblje.

Jedan od panela istražit će kako pripadnici generacije Z percipiraju svijet oko sebe, a to uključuje njihove stavove o društvenim pitanjima, politici, kulturi i drugim temama.

Kompletan program dostupan je online, a pristustvovanje konferenciji je besplatno za sve zainteresirane uz obaveznu prijavu unaprijed.

Objava Konferencija o influencer marketingu dotaknut će se i brojnih izazova influencerskih suradnji pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3413)Novosti (1309)