Na Dan Državnosti u Delnicama podignuta velika hrvatska zastava na vidikovcu

novilist - prije 2 mjeseca - link

Dan državnosti na području Grada Delnica vrhunac je doživio činom podizanja velike hrvatske zastave na vidikovcu kraj delničkog Lovačkog doma. Najzaslužniji za novi vizualni detalj Delnica koji će biti vidljiv iz raznih dijelova najvećeg goranskog gradića je Vilim Smiljanić, jedan od izvršitelja oporuke Janet Majnarich.

On je nedavno stupio u kontakst s Arsenom Silićem, jednim od prvih dragovljaca s ovih područja i autorom knjiga o Domovinskom ratu, te mu predložio postavljanje velike zastave na višemetarski betonski jarbol.

Nakon što je posao napravljen upriličena je svečanost podizanja zastave koja je privukla lijep broj ljudi. Do jarbola su zastavu donijeli mladi delnički sportaši, biatlonci i skijaši trkači, Ema Sobol, Chiara Gašparac, Leona Pelko, Matija Štimac, Matija Naglić i Boris Štefančić, potom je velečasni Ivan Milardović blagoslovio zastavu, a sam čin podizanja stijega pripao je pripadnicima HV-a.

U programu kojeg je vodila Slavica Kljaić Arsen Silić zahvalio je Zakladi Janet Majnarich na financijskoj potpori presudnoj za realizaciju ove ideje te napomenuo kako će brigu o zastavi voditi Grad Delnice čija je gradonačelnica Katarina Mihelčić pozdravila nazočne i čestitala im Dan državnosti.

Svoj doprinos u poslovima vezanim uz izgradnju jarbola i podizanje zastave dali su poduzeća Trabem, Elektrošporčić, Glazba d.o.o. Lovački dom i Željko Komljenović.

Objava Na Dan Državnosti u Delnicama podignuta velika hrvatska zastava na vidikovcu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dan državnosti (26)Delnice (53)Gorski Kotar (184)Rijeka & Regija (1219)