Večer bošnjačke kulture u Crikvenici ove subote u dvorani Zora

novilist - prije 2 mjeseca - link

Predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Grada Crikvenice Denis Beganović i ove godine poziva na 8. Večer bošnjačke kulture u Gradu Crikvenici, koje će se održati ove subote od 19 sati u crikveničkoj dvorani Zora.

Kako kaže, publika će moći uživati u bogatom kulturnom programu, a predstavit će se Bošnjačka zajednica kulture Preporod – Gradsko društvo Bihać, Udruženje žena “Ašik kaldrma” Podzvizd iz Velike Kladuše te jedno kulturno umjetničko društvo iz Hrvatske, a radi se o Bošnjačkom kulturno-umjetničkom društvu Vodnjan.

Od zborova, na programu će sudjelovati mješoviti pjevački zbor Bošnjačke nacionalne zajednice za Primorsko-goransku županiju “Sevdalije” te domaćini večeri Dječji hor bošnjačke nacionalne manjine Grada Crikvenice “Jadranski dragulji”. Za solo izvedbe sevdalinki ponovno dolazi Emina Sinanović iz Zenice.

S recitalima će se predstaviti Neila Beganović, učenica crikveničke Osnovne škole Zvonka Cara. Voditeljice programa su Sedžida Beganović-Isaković i Dženisa Beganović. Program se održava uz financijsku potporu Grada Crikvenice i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Objava Večer bošnjačke kulture u Crikvenici ove subote u dvorani Zora pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

crikvenica (115)Novi Vinodolski & Crikvenica (168)Rijeka & Regija (1219)