Tribina o pravu žena na život bez nasilja u subotu u Rijeci, prethodi joj “Tiha misa”

novilist - prije 2 mjeseca - link

Udruga Domino u subotu, 1. lipnja u 10 sati u galeriji Filodrammatica, Korzo 28, organizira tribinu u okviru projekta “Pravo žena na život bez nasilja”.

Na tribini će biti upriličen razgovor s predstavnicama i predstavnicima političkih stranaka i inicijativa koji su predali valjane izborne liste za Europski Parlament.

Tribini će prethoditi 19. po redu performans Arijane Lekić- Fridrih „Tiha misa“, skupna intervencija u javnom prostoru. “Tiha misa” održava se kao reakcija na muškarce koji u navodnoj molitvi kleče svake prve subote u mjesecu u desetak gradova diljem Hrvatske.

“Ovom tribinom nastojimo što veći broj biračica i birača upoznati sa stranačkim politikama u predizborno vrijeme i dati im priliku za direktnu komunikaciju s njihovim budućim zastupnicama i zastupnicima s posebnim naglaskom na politike vezane uz žene u svim aspektima političkog djelovanja.

Predstavnicama i predstavnicima hrvatskih političkih stranaka i inicijativa pružamo priliku za razgovor o ženskim pravima u postojećim zakonodavnim okvirima te prezentaciju željenih i planiranih promjena i napretka po pitanju zaštite žena u budućim mandatima u Europskom Parlamentu.

Tribinu će moderirati multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih”, poručuju iz Udruge Domino.

Objava Tribina o pravu žena na život bez nasilja u subotu u Rijeci, prethodi joj “Tiha misa” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Europski izbori (137)rijeka (1237)Rijeka & Regija (1219)