Zametski štajoni u nedjelju za Ivana Ferderbera

novilist - prije 2 mjeseca - link

Manifestacijom Zametski štajoni – Zamet kroz godišnja doba u svako godišnje doba Zametu se nude razlozi za druženje i zabavu.

“Zima je rezervirana za naše tradicionalne Pusne aktivnosti, proljetni dio uključuje donatorsko gastro-natjecanje, ljetni dio je sportsko-zabavnog karaktera, a jesenski program namijenjen je kulturnoj i glazbenoj tradiciji Zameta i okolice, s naglaskom na čakavski dijalekt.

U nedjelju 9. lipnja 2024. u Sportsko-rekreativnom centru Zamet organiziramo još jedno donatorsko natjecanje u kuhanju kotlića, a ove smo se godine odlučili priključiti akciji prikupljanja sredstava za liječenje mladog riječkog glazbenika Ivana Ferderbera, koji je svojim glazbenim umijećem prije nekoliko godina oduševio i Zamet.

Ekipe karnevalskih, sportskih i drugih udruga od 12 će sati marljivo kuhati, nakon čega će strogi, ali pravedni žiri, sastavljen od članova koji su većinom bili sudionici popularnih showova “Večera za 5” i “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, proglasiti najbolje kuharske uratke.

Sve će kotliće, uz palentu kompiricu Udruge Palentar, od 17 sati posjetitelji moći degustirati uz donaciju. Kako bi se i kuharske ekipe i svi posjetitelji cijeloga dana zabavljali i kako bi se prikupilo što više donacija za Ivana, pobrinut će se Pusna muzika Zameta, grupa “Cukar & Caffe” i DJ Tommy.

Naš je savjet: izborno nedjeljno popodne i večer ispunite druženjem s dragim ljudima, poslasticama iz kotlića, odličnom zabavom, i, prije svega, humanošću!”, poručuje Maja Stepančić, predsjednica PD Zametske maškare i zvončari.

Novčano možete pomoći Ivanu i uplatom na račun njegovog tate:

LEONARDO FERDERBER
MEŠTROVIĆA 36
51000 RIJEKA
ŽIRORAČUN – HR90 2402006 3100222392
Model: HR99
Opis plaćanja: Donacija za Ivana

Manifestaciju Zametski štajoni – Zamet kroz godišnja doba Zametske maškare i zvončari organiziraju uz podršku Rijekasporta, MO Zamet, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Objava Zametski štajoni u nedjelju za Ivana Ferderbera pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1237)Rijeka & Regija (1219)Zamet (13)