Trener Krka nakon povratka među trećeligaše: “Nisam razočaran već nesretan”

novilist - prije 2 mjeseca - link

RIJEKA  Nogometaši Krka odigrali su na gostovanju kod Trnja još jednu vrlo pristojnu partiju nakon koje su ostali bez bodova. Boduli su pritiskali, stvarali šanse, ali i nizali skupocjene promašaje nakon čega su ispustili i onu posljednju slamku spasa. Krk se nakon jedne sezone provede u Drugoj NL vraća u trećeligaško jato.

– Cijela polusezona stala je u ovih 90 minuta protiv Trnja. Mi smo igrali, stvarali šanse, a suparnici su nam zabijali golove… – govorio je nakon utakmica Igor Tkalčević, trener Krka. – Normalno, ja kao trener snosim najveću odgovornost za to. Nismo uspjeli ostati u ligi i jako mi je krivo zbog toga. Nisam razočaran već nesretan jer znam da ovi igrači zaslužuju igrati ovaj rang natjecanja. I viši od ovoga! Međutim, napravili smo jako puno individualnih pogrešaka koji su otišli na suparnikovu stranu. Mi s druge strane nismo znali kažnjavati suparnikove pogreške.

Puno toga je naravno i do neiskustva igrača. Krk ima dosta mladu momčad, koja je očito jako skupo platila školarinu.

– Jednostavno nismo uspjeli, a žao mi je igrača jer su vjerovali, kao i ja, da je moguće izboriti ostanak. Međutim, morale su se još neke stvari izdogađati da bi ostali u ligi.

Kao i uvijek u ovakvim situacijama glavno je pitanje kako će se ova priča na Krku dalje razvijati.

– Idemo dalje uzdignute glave. Mi smo uzdignute glave ušli u ovu ligu i uzdignute glave ćemo ispasti. Kao trener nemam što prigovoriti igračima na zalaganju, kako na utakmicama, tako i na treninzima. U datom trenutku je to možda moglo biti bolje, ali nije to odlučilo što smo ispali. Ponovit ću, puno individualnih pogrešaka u nastavku sezone je dovelo do toga.

Krk je jesenski dio sezone bio domaćin na Kantridi što sigurno nije pomoglo.

– Ja sam prvi koji neće tražiti alibi, ići ću i protiv vjetrenjača ako treba. I sada kada se činilo da je situacija bezazlena pronašao sam energiju i pokušao je prenijeti na igrače. No, opet to nije bilo dovoljno za pobjedu. Primili smo protiv Trnja dva jeftina gola, jedan nakon auta, u drugoj situaciji smo se loše postavili i skrivili kazneni udarac. Međutim, vratili smo se na 2:1, rekli idemo stisnuti i pružiti sve od sebe. To smo i napravili, ali nismo uspjeli. Ništa, idemo dalje. Moraš pasti da bi znao ustati! – zaključio je trener Krka.

Objava Trener Krka nakon povratka među trećeligaše: “Nisam razočaran već nesretan” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Druga NL (15)NK Krk (6)nogomet (2291)