Najavljeno bogato Margaretino leto: U program se vraća rekonstrukcija povijesne pomorske bitke

novilist - prije 2 mjeseca - link

Rekonstrukcija povijesne pomorske bitke u kojoj su Mlečani 1616. godine po posljednji puta pokušali osvojiti Grad Bakar napadom s mora ove se godine vraća u program Margaretinog leta u Bakru, na sam Dan Grada 13. srpnja od 22 i 30 sati, nakon čega će uslijediti i fešta: nastupa Jole, uz grupu Point.

Toga dana bit će i tradicionalni pohod na Risnjak koji organizira PD Bakar, Vilje, kao i Margaretin sajam u poslijepodnevnim satima.

U 18 sati bit će i procesija s relikvijom sv. Margarete, nakon koje slijedi sveta misa u župnoj crkvi sv. Margarete. Također, na Dan Grada bit će i svečani mimohod povijesnih postrojbi Hrvatske vojske u 21 sat.

Dva mjeseca programa

Program je to na blagdan zaštitnice grada sv. Margarete, dok će ostatak Margaretinog leta koje počinje 1. lipnja, a potrajat će dva mjeseca do 2. kolovoza i Fusion koncerta “Vrime” u Industrijskoj zoni, biti jednako bogat.

Donosi više od trideset manifestacija i događanja te počinje najranije dosad. U subotu 1. lipnja mikovska karavana stiže u Bakar, od 21 sat na Žalu ribara.

MIK ove godine slavi 60. rođendan, a nastupit će: Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar, Karin Kuljanić i klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić te Erik Balija kao i Gina Picinić te Grupa 777.

U revijalnom dijelu programa nastupit će klapa Hreljin. Direktorica bakarskog TZ-a Sonja Jelušić Marić kaže da će u programu svatko za sebe pronaći ponešto.

– Imamo biciklijadu “Tragovima Frankopan” 2. lipnja, koncert KUD Sloga i gosti 8. lipnja, monokomedija “Ćiro” koju izvodi Tarik Filipović na rasporedu je isto 8. lipnja u Domu kulture Škrljevo, susret klapa u organizaciji klape Škrljevo je u petak 14. lipnja u škrljevskom Domu.

Ivanjski kotlić u subotu 22. 6. uz nastup Žažara banda bit će u Domu kulture Zlobin, a paljenje ivanjskog kresa na Goricamo, Zlobinu u nedjelju 23. 6. U srpnju nas čeka Filmski festival “Bura”, kazališna predstava Udavače, Dani Krasice, Fešta od brodeta, Bakarski susreti, Noćni uspon na Tuhobić i još mnogo toga, najavila je direktorica.

Završava se asfaltiranje

Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić najavio je da će se tijekom ovoga tjedna završiti asfaltiranje nosivog sloja.

– U intermezzu manifestacija završit će se završni sloj. Bakar će biti prohodan, parkiranje će biti osigurano i sve će se manifestacije moći pohoditi. Svih vas željno očekujemo.

Uključili smo i druga naša naselja, kako bismo pružili najbolji doživljaj svim našim stanovnicima i svim turistima i onima koji će posjetiti Bakar, kazao je Klarić.

Kurt Bjerre, direktor Inine Rafinerije nafte Rijeka, generalnog sponzora Margaretinog leta, zahvalio je organizatorima Bradu Bakru i Turističkoj zajednici grada Baktra te rekao da u INA-i uvijek rado podržavaju projekte koji doprinose kvaliteti života lokalnih zajednica.

– To je način na koji možemo vratiti zajednici. Hvala što ste sastavili ovaj bogat program, kazao je Bjerre.

Objava Najavljeno bogato Margaretino leto: U program se vraća rekonstrukcija povijesne pomorske bitke pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

bakar (34)margaretino leto (5)rijeka (1245)Rijeka & Regija (1219)